OBRT: Bivši trener Viljareala nije bananom gađao Alveša, svađao se sa devojkom
Foto: Printskrin

Novi detalji

OBRT: Bivši trener Viljareala nije bananom gađao Alveša, svađao se sa devojkom

Fudbal -
Suđenje 26-godišnjem Davidu Kapaju Leu izazvalo je proteste u Viljarealu, a demonstranti tvrde da u potezu nekadašnjeg trenera tima sa El Madrigala nema ničega rasističkog

Suđenje 26-godišnjem Davidu Kapaju Leu, koji je optužen da je u nedelju na utakmici Primere Viljareal - Barselona (2:3) bananom gađao fudbalera Blaugrane Danija Alveša, a za koga mediji tvrde da je radio kao trener u mlađim katergorijama Viljareala, počelo je uz mnogo bure.

Kada je Kampajo (26) trebalo da se pojavi pred sudom, na ulicama Viljareala okupile su se stotine ljudi kako bi pružili podršku Kampajovom postupku. Okupljeni su tražili da Kampajo bude oslobođen svih optužbi i da se prekine sa medijskom torturom, jer "on nije rasista". Uz parolu: "Isključi TV, uključi mozak".

http://www.youtube.com/watch?v=n_Dks0qGKgo

Izjava Kampajovog ujaka, koji je ispričao da je Davidova majka spakovala bananu sinu za užinu kada je on krenuo na utakmicu, ali da se on tokom susreta sa Barselonom posvađao sa devojkom i da je, u naletu besa, bacio bananu na teren, deluje smešno. Ujak je u želji da zaštiti sestrića zaključio da taj gest nema nikakve veze sa rasizmom i da je sve medijski isfabrikovano.

http://www.youtube.com/watch?v=_YaluSOlgAk

Alveš je pojeo bananu koja je pala sa tribina, a ubrzo nakon toga na društvenim mrežama pojavile su se slike mnogih sadašnjih i bivših fudbalera sa bananom kao znak podrške brzilskom fudbaleru.

http://www.youtube.com/watch?v=R6b7bU3DMiA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track