IDE KOD MIHE: Vojvodina prodaje najboljeg igrača!
Foto: Tanjug

Sampdorija kupuje klinca u Novom Sadu

IDE KOD MIHE: Vojvodina prodaje najboljeg igrača!

Fudbal -
Italijani žele da ovog leta dovedu najtalentovanijeg srpskog fudbalera, Milinković-Savića koji je osvojio evropsku krunu s „orlićima“

Nije upečatljiv samo zbog dva prezimena!Fudbaler Vojvodine Sergej Milinković-Savić karijeru bi mogao nastaviti u Sampdoriji! Kako tvrde mediji na Apeninima, klub iz Đenove, koji s klupe predvodi bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović, zainteresovan je da ovog proleća kupi jednog od najboljih prvotimaca Vojvodine i člana zlatne generacije srpskih „orlića“, koja se okitila titulom evropskog šampiona.

Miha: Đenova je možda i idealna sredina, gde bi Milinković-Savić mogao da nastavi svoj put
Miha: Đenova je možda i idealna sredina, gde bi Milinković-Savić mogao da nastavi svoj put

Klub iz Novog Sada ove godine slavi vek postojanja i nije baš u sjajnoj finansijskoj situaciji, ali sigurno je da ga čelnici ekipe s Karađorđa ne bi pustili za 500.000 evra, koliko se spominje po italijanskim medijima. Sergejeva vrednost sigurno je dva-tri puta veća i Sampa će morati malo dublje da zavuče ruku u džep ukoliko želi da ga angažuje.Sa sportske strane gledano, Đenova je možda i idealna sredina, gde bi Milinković-Savić mogao da nastavi svoj razvojni put i tako izbegne sudbinu svojih prethodnika koji su minulih godina, prilikom odlaska iz Novog Sada, pravili pogrešan izbor. S fudbalske mape tako su gotovo nestali veliki talenti Danijel Aleksić, Dejan Meleg, Miroslav Stevanović ili Nemanja Kosović, koji su do sada mogli da naprave mnogo bolje i uspešnije karijere.Od Srba su do sada za Sampdoriju igrali Vujadin Boškov, Todor Veselinović, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Zoran Jovičić, Bratislav Živković i Nenad Sakić, a dres kluba iz Đenove danas nosi Nenad Krstičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track