UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Vilja veruje da Atletiko osvaja Primeru

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Vilja veruje da Atletiko osvaja Primeru

Fudbal -
Od tri kandidata za titulu mi smo najbolje plasirani i sudbina je u našim rukama, izjavio je napadač Madriđana

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Vilja: Atletiko može do Primere Fudbaler Atletika iz Madrida David Vilja uveren je da njegov klub može da osvoji titulu prvaka Španije, prvu posle 18 godina, pošto sudbinu drži u svojim rukama.Atletiko je u nedelju poražen od Levantea (2:0), ali na čelu tabele i dalje ima tri boda prednosti nad Barselonom, a pet nad Realom, koji ima utakmicu manje."Za nas ne postoje iznenađenja, realnost je da smo šampioni ukoliko dobijemo dve preostale utakmice. Od tri kandidata za titulu mi smo najbolje plasirani i sudbina je u našim rukama", izjavio je Vilja 23:15 - Mark Selbi šampion sveta u snukeru Treći igrač sveta Mark Selbi osvojio je, prvi put u karijeri, Svetsko prvenstvo u snukeru, pošto je večeras u Šefildu pobedio branioca titule Ronija O"Salivena sa 18:14. Selbi je drugi put igrao u finalu na Krusiblu i prvi put osvojio trofej i to posle preokreta protiv petostrukog svetskog šampiona. 22:10 - Aleksandar Janković preuzeo Mehelen Bivši trener fudbalera Crvene zvezde i mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković provešće naredne dve sezone na klupi belgijskog Mehelena

21.30 - Bek Filadelfije najbolji novajlija u NBABek Filadelfija 76ersa Majkl Karter Vilijams dobio je nagradu za najboljeg novajliju u NBA ligi ove sezone. Karter Vilijams je prosečno beležio 16,7 poena po meču, a prvi je od Oskara Robertsona i Alvana Adamsa koji je predvodio rukije i u skokovima (6,3) i u asistencijama (6,2). Karter Vilijams dobio 104 glasa. On je studirao na Sirakjuzu, a na prošlogodišnjem draftu bio 11. bik. 21.00 - Remi fudbalera Lacija i VeroneEkipe Lacija i Verone remizirale su 3:3 u meču 36. kola Serije A, u direktnom duelu timova koji se bore za Ligu Evrope. Lacio je dva puta vodio, ali su gosti preokrenuli rezultat. Verona je u finišu imala i igrača više, ali je Stefano Mauri nakon promašenog penal iz popravnog pokušaja doneo bod Laciju u 93. minutu. Ekipe su ostale izjednačene sa po 53 boda na deobi devetog mesta.

http://www.youtube.com/watch?v=T3RFKsJ8uBE
20.50 - Blejkovoj smanjena kazna zbog dopinga 20.15 - Slaviša Jokanović na klupi fudbalera Erkulesa Srpski fudbalski trener Slaviša Jokanović preuzeo komandnu palicu u španskom drugoligašu Erkulesu iz Alikantea. Klub iz Alikantea je na pretposlednjem mestu prvenstvene tabele u Segundi sa četiri vezana poraza. Imaju 41 bod, podjednako kao i fenjeraš Alaves i nalaze se na 21. poziciji na tabeli. Do kraja prvenstva je ostalo još pet kola, a Jokanović mora da se dokopa makar 18. pozicije na tabeli gde se trenutno nalazi Majorka sa 44 osvojena boda. 20.02 - Ibrahimović smatra da PSŽ ne treba Mesija i Ronalda
Zlatan Ibrahimović, Foto: AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: AP

19.45 - Marelja najkorisniji igrač 6. kola Superlige Srbije

19.30 - Jelena Janković u dva seta savladala Elenu Svitolinu Jankovićeva je u prvom kolu u dva seta eliminisala Ukrajinku Elenu Svitolinu sa 6:4, 6:3 19.00 - Teodosić: Srećan sam u Moskvi, sve zavisi od CSKA
Miloš Teodosić, Foto: Euroleague.net
Miloš Teodosić, Foto: Euroleague.net

Fudbaler Arsenala Abu Dijabi rekao je danas da je razmišljao o povlačenju iz profesionalnog fudbala, tokom svog odsustva sa terena od 13 meseci. "U takvim okolnostima, zapistaš se da li ćes nastaviti da budeš fudbaler. Počnes da razmišljaš o povlačenju. Kažes sebi da ti je muka od svega, odustaješ. Razgovarao sam sa mnogima... porodicom, prijateljima... A, onda sam jednog dana rekao sebi da tako nešto ne dolazi u obzir", rekao je francuski fudbaler. Dijabi je prošlog vikenda igrao svoju prvu utakmicu za Arsenal, nakon 13 meseci odsustva sa terena zbog povrede ligamenata kolena koju je doživeo na treningu prošle godine.

16:48 - CAS ublažio kaznu Dominik BlejkSud za sportsku arbitražu (CAS) ublažio je suspenziju zbog dopinga atletičarki sa Jamajke Dominik Blejk, sa šest godina na četiri i po. CAS je tako usvojio žalbu, a u obrazloženju je naveo da je suspenzija od šest godina "previsoka", uprkos tome što je ovo Blejkovoj drugi doping prekršaj. Ona je u junu 2012. bila pozitivna na metilheksanemin, zabranjeni stimulans. 16:16 - Zubizareta želi da Luis Enrike preuzme BarselonuSportski direktor Barselone Andoni Zubizareta sastao se sa trenerom Selte Luisom Enrikeom i dogovorio da talentovani stručnjak naredne sezone preuzme katalonski klub. Na sastanku su osim Zubizarete i Luisa Enrikea prisustvovali i članovi Sekretarijata kluba - Albert Valentin i Narsis Hulia. Luis Enrike je obezbedio opstanak sa Seltom, a klub iz Viga će narednog vikenda dočekati Real Madrid i u slučaju poziitvnog rezultata mogao bi da pomogne Barseloni u trci za titulu šampiona Španije.

15:41 - Predsednik Jagodine: Kup je naš!Predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je da je finale Kupa Srbije protiv Vojvodine najznačajnija utakmica sezone i istakao da se nada odbrani trofeja. "Prošle godine kada smo doneli pehar u Jagodinu obećali smo da će ovde ostati. Zalažemo se godinama za decentralizaciju sporta i fudbala, a kako ćemo je napraviti drugačije i bolje nego da u Jagodinu donesemo trofeje iz Beograda. To je još jedan značaj ove utakmice. Jagodina će nastaviti ovim tempom i siguran sam da ćemo potvrditi ovo o čemu pričam i ostvariti naša očekivanja", rekao je Milanović. Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igra se u sredu od 20 sati na stadionu Partizana.

15:11 - Pjanić i naredne sezone igra za RomuTrener Rome Rudi Garsija izjavio je da Miralem Pjanić neće napustiti klub na kraju sezone, iako su za njega zainteresovani Pari Sen Žermen i Barselona. Pjanić je nedavno rekao da bi se lako ukopio u igru Barselone, kao i da je PSŽ jak tim koji pravi izvanredne rezultate. Pjanić je član Rome od 2011. godine, a pre toga je igrao za Mec i Lion. Za "vučicu" je odigrao 90 utakmica i postigao 12 golova.

14:46 - Novinari izabrali Suareza za igrača godineNapadač Liverpula Luis Suarez izabran je za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni 2013/14. u izboru ostrvskih Udruženja fudbalskih novinara (FWA). Suarez je ove sezone za Liverpul u Premijer ligi na 31 meču postigao 30 golova, a 12 puta je bio asistent. Njegov učinak ove sezone je utoliko više impresivan, jer je prvenstvo počeo tek u sedmom kolu, pošto je bio suspendovan zbog ujedanja Branislava Ivanovića prošle sezone. Urugvajcu je pre osam dana pripala nagrada za najboljeg igrača Premijer lige i u izboru kolega fudbalera.

Foto: AP
Foto: AP

14:28 - Dodić: Jagodina želi da odbrani Kup SrbijeTrener Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da njegova ekipa ima ogroman motiv u finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine, pošto želi da odbrani trofej osvojen prošle godine. "U sredu igramo za Kup, za istoriju, za Evropu, svim srcem. Finale je, uz večiti derbi, najveći praznik srpskog fudbala. Činjenica da su opet u finalu dve iste ekipe, govori o kvalitetu, ali i o dobrom sistemskom višegodišnjem radu", rekao je Dodić. Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igra se u sredu od 20 sati na stadionu Partizana.14:03 - Obavljen žreb polufinala kupa za rukometašice i rukometaše

U Beogradu je danas održan žreb polufinala Kupa Srbije za rukometašice i rukometaše. U ženskoj konkurenciji igraće: RK BMS Milenium – Radnički, Knjaz Miloš – Jagodina. Kod muškaraca sastaće se: Vojvodina - Železničar, Crvena zvezda - pobednik utakmice Radnički - Metaloplastika.

13:35 - Rumenige: Nezadovoljni igrači mogu da idu iz BajernaDirektor Bajerna Karl Hajnc Rumenige najavio je mogućnost da nezadovoljni igrači napuste klub na kraju sezone. Mario Gece je nedavno rekao da nije srećan u Bajernu jer nema očekivanu minutažu, kao i Tomas Miler, koji je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je meč polufinala Lige šampiona protiv madridskog Reala počeo sa klupe. Nemački mediji spekulišu da bi tim mogli da napuste Toni Kros i Havi Martinez, a da će sigurno u klubu ostati trener Pep Gvardiola.

12:56 - Olsen kritikovao Žozea MurinjaSelektor reprezentacije Danske Morten Olsen kritikovao je menadžera Čelsija Žozea Murinja zbog defanzivnog stila igre i poručio da Portugalac "ubija" fudbal."Murinjo je opasnost za fudbal, ako treneri budu kopirali njegov stil igre, fudbal će umreti. Kada bi svi klubovi igrali tako, bilo bi mnogo dosadno i niko ne bi hteo da gleda utakmice. Radije bih gledao neki dobar film ili otišao u šetnju", rekao je Olsen.12:24 - UEFA izbacila Metalurg iz evropskih takmičenjaEvropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je Metalurg iz Donjecka na godinu dana iz svih evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, rekao je predsednik fudbalskog saveza Ukrajine Sergej Zadiran. Metalurg je kažnjen jer nije izmirio dugovanja za transfer brazilskog internacionalca Žuniora Moraeša iz rumunske Glorije. Metalurg u prvenstvu Ukrajine trenutno zauzima sedmo mesto sa 40 bodova, četiri manje od Černomoreca, koji je peti, a to mesto vodi naredne sezone u kvalifikacije za Ligu Evropa.

11:34 - Ančeloti: Primera je otvorenija nego ikada preTrener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je danas da je završnica španskog prvenstva najuzbudljivija i najotvorenija u istoriji, kao i da se još ne zna ko će osvojiti titulu. "Rekao sam da će prvenstvo biti odlučeno u poslednjih nekoliko utakmica... I tako će i biti. Za najbolje tri ekipe u ligi prethodno kolo je bilo izuzetno teško, a posle njega prvenstvo je otvorenije nego ikada", rekao je Ančeloti.11:03 - De Jong: Fantastičan je osećaj pobediti InterFudbaler Milana Najdžel De Jong rekao je danas da je presrećan zbog postignutog gola za pobedu nad gradskim rivalom Interom (1:0) i poručio da ovaj trijumf posvećuje treneru Klarensu Sedorfu."Utakmica sa Interom imala je dvostruku važnost. Znamo koliko teško je bilo našem timu proteklih nedelja, tako da je fantastičan osećaj pobediti gradskog rivala i vratiti se u borbu za plasman u Ligu Evrope. Ne odustajemo od tog cilja i verujem da je dostižan. Pobedu posvećujem našem treneru Sedorfu jer su mnogi spekulisali da će napustiti klupu", rekao je De Jong.10:41 - Udovičić: Organizacija EP u atletici je velika pobeda

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Organizacija Evropskog atletskog prvenstva u dvorani je velika pobeda srpskog sporta i prilika da se pošalje pozitivna slika naše zemlje u svet, izjavio je danas ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić posle sastanka s delegacijom Atletskog saveza Srbije.

10:08 - Kajakaši osvojili dva srebra na Svetskom kupuKajakaška reprezentacija Srbije osvojila je na Svetskom kupu u Milanu dva srebra. Sestre Nikolina i Olivera Moldovan bile su druge u disciplini k-2 200 metara, isto kao i kombinacija u dvosedu discipline k-2 500 metara Simo Boltić i Vladimir Torubarov. Sestre Moldovan su do medalje stigle u vremenu 39 sekundi i 79 stotinki, dve desetine sekunde iz nemačkog dvojca Vasmut-Ditce. Boltić i Torubarov su do medalje stigli u vremenu jedan minut, 29 sekundi, 93 stotinke, što je 20 stotinki zaostatka za posadom Mađarske Hufneđel-Boroš.

09:23 - Bez većih promena na listi, Đoković i dalje drugi

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi, dok je Dušan Lajović pokvario svoj plasman za šest pozicija. Đoković na drugom mestu ima 1.860 bodova manje, isto koliko je imao i prošle nedelje, od prvoplasiranog Španca Rafaela Nadala.Dušan Lajović je pokvario plasman za šest mesta, pa sada zauzima 84. poziciju sa 631 bodom, dok je Janko Tipsarević pao za 11 mesta i zauzima 116. sa 510 bodova. Viktor Troicki je pao za osam mesta i zauzima 127. sa 490 bodova, dok se1 Filip Krajinović zadržao na 158. mestu sa 358 bodova, što mu je najbolji plasman u karijeri, a Ilija Bozoljac sada je 199. sa 248 bodova.08:46 - Gosti slavili u sva tri meča rukometnog plej-ofaŠesto kolo plej-ofa Super lige donelo je i sve tri pobede gostujućih timova! Metaloplastika je slavila i na svom drugom gostovanju zaredom, ovoga puta, savladavši Železničar 26:25 (11:11) u Nišu, da bi korak sa liderom u nedeljnim duelima održali kragujevački Radnički i novosadska Vojvodina. Kragujevčani su produžili nadu za plasman u SEHA ligu i borbu za titulu trijumfom nad Crvenom zvezdom 31:27 (18:18). I novosadska Vojvodina je pokazala šampionske aspiracije trijumfom u Beogradu nad Partizanom 26:19 (15:6).TABELA: Metaloplastika 10, Vojvodina 8, Radnički 8, Železničar 4, Crvena zvezda 4, Partizan 2.

07:40 - San Antonio u majstorici lako pobedio Dalas

Foto: AP
Foto: AP

Košarkaši San Antonija plasirali su se proše noći u polufinale Zapadne konferencije plej-ofa NBA lige, pošto su u odlučujućem, sedmom meču četvrtfinala, savladali Dalas sa 119:96. Sparsi će se u polufinalu Zapada sastati sa Portlandom koji je iz plej-ofa izbacio Hjuston, pobedivši ga u seriji sa 4:2. Prvi meč San Antonija i Portlanda igraće se u noći između utorka i srede u Teksasu. Ranije sinoć, na Istoku, Bruklin je posle dramatične završnice pobedio Toronto sa 104:103 i izborio učešće u polufinalu plej-ofa NBA lige.

07:36 - Real Madrid u sudijskoj nadoknadi do boda protiv Valensije

Foto: AP
Foto: AP

Fudbaleri Reala i Valensije igrali su u Madridu nerešeno

2:2, tako da domaćin nije na pravi način iskoristio kiks vodećeg gradskog rivala Atletika, koji je popodne poražen od Levantea (2:0). Španski "kraljevski klub" ostao je trećeplasirani na tabeli sa pet bodova zaostatka za liderom, ali sa utakmicom manje.

07:32 - Milan slavio u gradskom derbijuFudbaleri Milana pobedili su u gradskom derbiju ekipu Intera sa 1:0 u 36. kolu italijanske Serije A. Pobedonosni gol za Milan postigao je Najdžel de Jong u 65. minutu utakmice, posle dobrog centaršuta Marija Balotelija.

07.30 - Vesti koje su obeležile nedelju, 4. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track