U POGREŠNOM SMERU: Desničar kupio Livorno za koji navijaju levičari

Biznis

U POGREŠNOM SMERU: Desničar kupio Livorno za koji navijaju levičari

Fudbal -
Aldo Spineli je posle 15 godina prodao budućeg drugoligaša Stefanu Bandečiju,velikom poštovaocu Silvija Berluskonija i njegove partije

Italijanski fudbalski klub Livorno dobio je novog vlasnika, nakon 15 godina Aldo Spineli je prodao budućeg drugoligaša. Klub je kupio Stefano Bandeči, 53-godišnji vlasnik rimskog univerziteta, a koji je poznat kao veliki poštovalac Silvija Berluskonija i njegove političke partije.

Njegov dolazak na čelo Livorna je zbunio sve u Italiji, jer je on poznati desničar, a dolazi u klub čiji su navijači poznati kao ultra-levičari.

Spineli je klub prodao jer smatra da je "previše star i umoran za vrhunski fudbal". Klub je pod Spinelijem doživeo najblistavije trenutke u 99-godišnjoj istoriji, a 2006. je čak stigao i do Evrope, gde mu je jedan od rivala u Evropa Ligi bio Partizan. Spineli je bio čuven po tome što je na svakoj utakmici bio u žutom kaputu, koji je bio njegova amajlija. Livorno će sledeće sezone najverovatnije igrati u Seriji B, jer je dva kola pre kraja Kalča poslednji na tabeli sa pet bodova manje od Kjeva, a ispred su još Bolonja i Katanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track