ZVEZDA PRESKOČILA UŽICE: Još jedna pobeda i titula

Milijaš i Pečnik doneli novi trijumf

ZVEZDA PRESKOČILA UŽICE: Još jedna pobeda i titula

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slobodu sa 2:0 u 28. kolu Superlige Srbije i došli na korak od osvajanja titule
1 / 12 Foto: Zoran Šaponjić

UŽICE - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slobodu sa 2:0 u 28. kolu Superlige Srbije. Trijumfom u Užicu Zvezda je stigla na korak od osvajanja titule, prve još od 2007. godine. Gosti su do 22. prvenstvene pobede došli golovima Nenada Milijaša u 4. i Nejca Pečnika u 39. minutu. Zvezda je prva na tabeli sa 68 bodova tri više od drugoplasiranog Partizana. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola. Crveno-beli prvo igraju protiv OFK Beograda, a zatim gostuju Vojvodini u Novom Sadu. Zvezdi je u preostala dva meča potrebna još jedna pobeda kako bi prekinula višegodišnju dominaciju crno-belih. Sloboda je posle ovog poraza pala na 14. mesto koje vodi u baraž za opstanak. Užičani i dalje imaju 27 bodova, jedan manje od ekipa Donjag Srema i Radničkog 1923. Rad ima 26, a poslednjeplasirani Javor samo bod manje. Zvezda je i u prvom delu sezone na Marakani savladala Slobodu sa ubedljivih 4:1.

TOK MEČA19.20 - Završena je utakmica u Užicu, slavlje navijača Crvene zvezdeFudbaler Crvene zvezde savladali su Slobodu sa 2:0, golovima Milijaša i Pečnika. Zvezda je sve bliža tituli i sada ima šest bodova više od Partizana koji od 20 časova dočekuje Voždovac. To znači da crno-beli praktično nemaju pravo na grešku.

19.10 (83. minut) - Milijaš ponovo preti posle indirektaDobar pokušaj Nenada Milijaša, ali lopta za malo odlazi preko gola. Posle kratkog dodavanja Milijaš šutira preko živog zida, ali nema promene rezultata.19.02 (75. minut) – Zvezda čuva prednost Ponovo je pao ritam, pa nema većih uzbuđenja. Crveno-beli rutinski čuvaju prednost iz prvog poluvremena. Zvezda deluje veoma sigurno i sve je bliža novom trijumfu.18.54 (67. minut) - Žeravica testira BajkovićaPokušao je Žervaica da iznenadi golmana Bajkovića udarcem sa velike daljine. Bio je to solidan pokušaj, ali je golman Zvezde bio oprezan i bez problema hvata loptu.18.37 (50. minut) - Zvezda napada i u nastavkuEvidentno je da gosti žele da postignu još jedan gol, kako bi i definitivno osigurali pobedu. U prvih pet minuta Zvezda nekoliko puta preti - dva puta Milijaš i jednom Pečnik, ali nema promene rezultata.18.32 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeFudbaleri Crvene zvezde u drugo poluvreme protiv Slobode ulaze sa dva gola prednosti. Zvezda bi novom pobedom došla na korak od prve titule još od 2007. godine.II poluvreme18.15 (45. minut) - Neverovatan promašaj Okuna za kraj prvog poluvremenaJapanac Okuno promašio je neverovatnu šansu za Slobodu. Domaći tim je lako mogao da smanji prednost Crvena zvezde i da unese neizvesnost u nastavak meča. Međutim, Okuno se propisno obrukao pošto je sa pet metara prebacio prazan gol.18.08 (39. minut) Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 2:0!Zvezda vodi sa 2:0, strelac je Pečnik. Odličan prodor po desnoj strani Slovenac završava preciznim udaracem levom nogom. Ranković je bio kratak i ne uspeva da zaustavi loptu.

http://www.youtube.com/watch?v=8M2qwIDOpps
17.59 (31. minut) - Udarac Mrđe, brani RankovićGolman Ranković brani snažan udarac Mrđe sa desne strane. Najbolji strelac Superlige pokušao je levom nogom, ali je golman Slobode dobro intervenisao.17.55 (27. minut) - Gosti čuvaju loptuFudbaleri Crvene zvezde rutivski čuvaju loptu u nastavku. Igrači Slobode se uglavnom brane i oslanjaju se na kontranapade. Posle nekoliko uzbudljivih situacija, tempo igre je pao u sredini prvog poluvremena.17.42 (13.minut) - Velika prilika za SloboduPosle inicijative gostiju velika prilika za Slobodu. Galvao je izašao sam pred Bajkovića, sjajnim driblingom vara Bajkovića i Mijailovića, ali Ninković u poslednjem trenutku izbacuje lotpu u korner i sprečava siguran pogodak.17.33 (4. minut) - Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 1:0!Zvezda vodi u Užicu već od četvrtog minuta, golom Nenada Milijaša iz slobodnog udarca. Mrđa je nepropisno zaustavljen na ivici kaznenog prostora, a Nenad Milijaš trese mrežu iz slobodnog udarca. Lopta je prošla bukvalno kroz živi zid i vara golmana Rankovića.

http://www.youtube.com/watch?v=fs768VzwJt4
17.30 (1. minut) - Počela je utakmica u Užicu .
http://www.youtube.com/watch?v=94gBbD6dgRg
17.20 – Dobrodošli na Kurir sport!
Sloboda Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track