AFERA TIKET: Država da hapsi zbog nameštaljki
Foto: Fonet

Sumnje u regularnost Superlige

AFERA TIKET: Država da hapsi zbog nameštaljki

Fudbal -
Predsednik sindikata fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica tvrdi da fudbal umire zbog neregularnosti

Debelo smrdi.

Predsednik sindikata fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica nije iznenađen ishodom utakmica prethodnog, 28. kola Superlige ni kladioničarskim dobitkom sportske redakcije Kurira, koja je dan uoči odigravanja utakmica objavila na tiketu svoja saznanja.Poledica poziva državu da popravi stanje u srpskom fudbalu, jer samo čisti odnosi u takmičenju mogu privući sponzore, ljude spremne da ulože u klubove.

Najsumnjivije... Utakmica između Vojvodine i Jagodine završena pobedom gostiju
Najsumnjivije... Utakmica između Vojvodine i Jagodine završena pobedom gostiju

Zna kako- Država ne mora da hapsi kako bi stvari dovela u red, dovoljno je samo da na svoj način pokaže da joj je stalo do regularnog takmičenja u srpskom fudbalu. U Poljskoj, kad sam tamo igrao, preko noći je uhapšeno 505 osumnjičenih za nameštanje rezultata, a više od 200 osuđeno. Onda su u njihov fudbal došli sponzori, navijači su se vratili na stadione, izgrađeni su novi objekti... Procvetali su jer su mečevi dobili smisao - kaže Poledica.Stalne priče koje dovode u pitanje poštenje klubova na terenu i u finansijskom poslovanju doveli su do toga da srpski fudbal danas funkcioniše u uslovima teškog siromaštva.Samo jaka volja- Pa da li bi neko normalan kupovao stan u zgradi ako je dobio informaciju da mu u najbližem komšiluku živi deset narkomana? Sigurno ne biste pristali, čak ni za ponudu od 200 evra po kvadratu, što je logično! Ali, ako država bude snažna i spremna da reši neregularnosti, počeće ozdravljenje.

Miloš ĐelmašNEKAD SMEŠNO, SAD TRAGIČNOBivši as Partizana Miloš Đelmaš ne kladi se na mečeve Superlige jer, kad pogađa rezultate, voli da igra neizvesne mečeve.- Naš fudbal je bio smešan, sad je tragičan. Uopšte i ne gledam kvote naših utakmica, jer znam da su male i da je zbog toga ograničena uplata. Nisam profesionalac pa da očekujem neku zaradu od pogađanja rezultata. Više volim da na tiket stavim meč na kojem će do kraja biti moguća sva tri ishoda - kaže Đelmaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track