ODAZVALI SE POZIVU: Grobari i Delije zajedno krenuli u odbranu Šapca

Navijačka solidarnost

ODAZVALI SE POZIVU: Grobari i Delije zajedno krenuli u odbranu Šapca

Fudbal -
Navijači Partizana i Crvene zvezde organizovali su se i večeras će krenuti put Šapca gde preti velika opasnost od izlivanja reke Save

BEOGRAD - Pozivu premijera Srbije Aleksandra Vučića da se nađe 1.500 dobrovoljaca iz Beograda spremnih da pomognu u odbrani Šapca, odazvali su se i navijači Crvene zvezde i Partizana.

"Grobari" su se organizovali preko društvenih mreža i put Šapca će krenuti u dve ture večeras. Deo njih će se okupiti u 20 časova na stadionu, kod upravne zdrage, a u 20.30 ispred "Arene" druga grupa. "Grobari" su organizovali i odlazak u subotu rano ujutru oko devet časova.

Apelu se priključio i FK Partizan."Partizan apeluje na sve ljude dobre volje, navijače i simpatizere crno-belih da udruženim snagama krenu put Šapca i pruže pomoć ugroženom stanovništvu. Pokažimo svoju snagu, snagu kluba i crno-belog grba! Ujedinimo se! Krenimo put Šapca i pomozimo našem stanovništvu! Crno-beli ujedinjeni za svoju zemlju i svoj klub!", navodi se u saopštenju Partizana.

Svi u Šabac stoji u pozivu FK Crvena zvezda. "Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i da svi zajedno pođemo u Šabac kojem je pomoć neophodna. Svako ko odluči da dođe neophodno je da sa sobom ponese svoju opremu i čizme, kabanice, sve duplo i u rancu u kesama. Takođe, neophodno je poneti i vodu, hranu, lampe, konopce...", navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda.

http://www.youtube.com/watch?v=4q_lIpJWPOQ

Vodostaj na reci Savi je iz minuta u minut sve veći, a prognoze za večeras i ujutru nisu ohrabrujuće. Očekuje se da će Sava dostići 735 centimetara, što je za 145 centimetara više od dosadašnjeg maksimuma.

http://www.youtube.com/watch?v=4N9tXAdSd_k
http://www.youtube.com/watch?v=Mal7M1ZBCtk

Vlada Srbije otvorila je humanitarni SMS broj 1003 za prikupljanje pomoći, a cena poruke je 100 dinara.

Pored okupljanja navijača, Beograđani će se okupljati u 21 čas ispred Sava Centra.

Nešto posle 20 časova iz Beograda su krenula dva prepuna autobusa, sa oko 120 udruženih "Grobara" i "Delija"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track