KARADŽIĆ: Fudbalsko prvenstvo mora biti završeno

Igraće se

KARADŽIĆ: Fudbalsko prvenstvo mora biti završeno

Fudbal -
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije je naveo da postoje realne šanse da se za vikend nastavi takmičenje, odnosno da se do sredine sledeće nedelje odigraju poslednja dva kola Superlige

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da takmičenje u Superligi mora da se završi i najavio da će ta organizacija i reprezantativci uplatiti oko 250.000 evra za pomoć ugroženima od poplava.

"Mi moramo da završmo takmičenje. Nesreća je bila velika, ima verovatno nekih obrisa i neregularnosti, pošto će određeni igrači iz kluba sada da idu u nacionalne selekcije, ali to je sudbina svih nas. Ima mnogo težih situacija u životu, sada moramo adekvatno da reagujemo na ovo što se dešava", rekao je Karadžić za sajt saveza.On je naveo da postoje realne šanse da se za vikend nastavi takmičenje, odnosno da se do sredine sledeće nedelje odigraju poslednja dva kola Superlige."Obzirom da su premijer i vlada najavili da bi u petak verovatno mogle da budu suspendovne određene odluke vezane za neodigravanje utakmica, mi se spremamo da u subotu, eventualno nedelju odigramo pretposlednje kolo. Nakon toga, za tri ili četiri dana odigraćemo i poslednje kolo i tako hoćemo da završimo prvenstvo", poručio je prvi čovek FSS.Karadžić je potvrdio da će FSS i reprezentativci uplatiti novčanu pomoć za ugrožene od poplava.

"Reprezentativci i stručni štab sakupili su 100.000 evra da uplate ugroženima, to je pomoć vredna pažnje. Mi smo u FSS namenili još 150.000 evra", kazao je on.

Karadžić je najavio i da će u bliskoj budućnosti razgovarati sa predsednicima FIFA i UEFA, Sepom Blaterom i Mišelom Platinijem, o pomoći za obnovu fudbalske infrastrukture koja je uništena u poplavama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track