HUMANI: Fudbaleri Srbije i FSS dali 250.000 evra
Foto: Dado Djilas

Reprezentativci sakupili novac

HUMANI: Fudbaleri Srbije i FSS dali 250.000 evra

Fudbal -
Fudbaleri Srbije na okupljanju u Pazovi odlučili da uplate 100.000, a Savez ranije donirao 150.000 € za pomoć ugroženima

Ljudi velikog srca.Fudbaleri Srbije na jučerašnjem okupljanju u Staroj Pazovi odlučili su da uplate 100.000 evra za pomoć ugroženima od katastrofalnih poplava u Srbiji, dok je Fudbalski savez Srbije priložio 150.000 evra, što je jedna od najvećih uplata za humanitarne svrhe.Pomagaćemo jošPredsednik FSS Tomislav Karadžić naglasio je da su se igrači samoinicijativno odlučili na ovaj potez i zamolio da pojedinci više na njih ne vrše pritisak.- Treba da se apostrofira to i da se ovi momci sad ostave na miru. Postoje pojedinci koji se javljaju i koji prave svoju organizaciju tražeći novac od njih. Međutim, reprezentativci su dali koliko su mogli u okviru svojih finansijskih mogućnosti i ne treba zahtevati od njih da se kroz razne druge kanale izlažu dodatnom trošku - rekao je Tomislav Karadžić i dodao:- Nećemo prestati da pomažemo, planiramo s regionalnim savezima i klubovima još mnogo humanitarnih akcija kako bismo olakšali život ljudima koji su pogođeni ovom katastrofom. Nastavak fudbalskog prvenstva još nije na vidiku, ali klubovi su spremni da odigraju još dva kola u roku od tri dana ukoliko državni organi procene da je prestala potreba za vanrednom situacijom.Prvenstvo do kraja- Nema govora o tome da bismo mogli završiti sezonu dva kola pre kraja. Superligaši će odigrati preostale utakmice, a Zvezda i Partizan dozvoliće svojim reprezentativcima da putuju u SAD i Brazil na tri prijateljske utakmice - istakao je Karadžić.

Karadžić: Neka pojedinci sad momke ostave na miru, dali su koliko su mogli
Karadžić: Neka pojedinci sad momke ostave na miru, dali su koliko su mogli

Sep BlaterI FIFA POMAŽEPovodom poplava u regionu u kojima su stradali brojni građani Srbije, BiH, Hrvatske i Rumunije, oglasio se i predsednik FIFA Sep Blater. Prvi čovek Svetske fudbalske federacije uputio je pismo predsednicima fudbalskih saveza ovih zemalja.- Izražavam žaljenje zbog kritičnih situacija koje su pogodile vaše zemlje. Solidarišemo se sa svima onima koji su pogođeni ovom katastrofom. FIFA misli na srpski, bosanski, hrvatski i rumunski narod u ovim teškim trenucima. Spremni smo da vam pružimo bilo kakvu pomoć - stoji u Blaterovom pismu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track