KARADŽIĆ: Utakmice 29. kola SLS u nedelju ako se ukine vanredna situacija

Prvenstvo mora da se završi

KARADŽIĆ: Utakmice 29. kola SLS u nedelju ako se ukine vanredna situacija

Fudbal -
Mi se spremamo da u subotu, eventualno nedelju odigramo pretposlednje kolo. Nakon toga, za tri ili četiri dana odigraćemo i poslednje kolo i tako hoćemo da završimo prvenstvo, najavio je Tomislav Karadžić

BEOGRAD - Utakmice 29. kola Super lige igraće se u nedelju, ako u petak bude ukinuta vanredna situacija u zemlji, rekao je danas predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić. "Planirano je da se u nedelju odigraju utakmice 29. kola, pod uslovom da se u petak ukine vanredna situacija. Svi klubovi neka se pripreme za nedelju", rekao je Karadžić. Karadžić je istakao da će reprezentativci Srbije Darko Lazović, Dragan Mrđa, Miroslav Vulićević i Milan Lukač biti na raspolaganju Crvenoj zvezdi i Partizanu za predstojeće kolo. "Oni će u nedelju posle odigrane utakmice sesti u avion i priključiti se reprezentaciji u Njujorku", naveo je Karadžić. Prema njegovim rečima, to je odlučeno u dogovoru sa klubovima.

"Interes je svih klubova da njihovi igrači igraju za reprezentaciju. Što se tiče poslednjeg kola, verovatno će sve biti jasno pre toga, a ovim pozivima smo malo hteli da afirmišemo i domaću ligu", rekao je Tomislav Karadžić. On je dodao da klubovi koji imaju reprezentativce drugih zemalja imati pravo da dogovore sa savezima tih država da li će fudbaleri ostati na raspolaganju za 29. kolo srpskog prvenstva.

FSS: 29. i 30. kolo SLS u nedelju i sredu

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) najavila je da će utakmice preostala dva kola nacionalne Superlige biti odigrane 25. i 28. maja, pod uslovom da vanredna situacija u zemlji zbog katastrofalnih poplava bude ukinuta u petak, 23. maja. Vlada Republike Srbije najavila je da bi vanredna situacija mogla da bude ukinuta 23. maja, a Ministarstvo omladine i sporta potvrdilo je da bi u tom slučaju organizacija takmičenja na teritoriji Srbije mogla da se sprovede od nedelje, 25. maja. Sve utakmice 29. i 30. kola Superlige igrale bi se u istom terminu, od 17 sati, navodi se na sajtu FSS. Mečevi baraža za popunu jednog mesta u Superligi predviđeni su za 1. i 4. jun. Predstavnici Zajednice superligaša i Udruženja klubova Prve lige Srbije predložili su okvirni početak takmičenja za sezonu 2014/15, prema kojem bi Superliga startovala 9. avgusta, a Prva liga 16. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track