DRAMA FUDBALERA VOJVODINE: Danima nisam znao da li mi je familija živa
Foto: Saša Pavlić

Ispovest

DRAMA FUDBALERA VOJVODINE: Danima nisam znao da li mi je familija živa

Fudbal -
Još smo pod stresom i supruga Neda i ja, jer su nam u Obrenovcu, odakle smo oboje, bili ostali roditelji, kumovi, prijatelji, kaže Nino Pekarić

Fudbaler novosadske Vojvodine Nino Pekarić, kaže da je proteklih dana preživljavao pravu dramu jer danim a nije znao šta se dešava sa njegovom i porodicom supruge koje su bile zarobljene u vodenoj stihiji koja je zadesila Obrenovac.

"Sve je u redu, svi su dobro i na sigurnom, tu kod mene u Novom Sadu. Još smo pod stresom i supruga Neda i ja, jer su nam u Obrenovcu, odakle smo oboje, bili ostali roditelji, kumovi, prijatelji", počinje Pekarić.

Roditelji, dva brata i sestra, kumovi... svi su bili ugroženi.

"Neopisivo je kada je čovek svestan užasa i šta se događa, a s druge strane je nemoćan. Bili smo u stalnom kontaktu mobilnim telefonima, a da ne govorim kakve su se misli rađale dok su veze bile u prekidu i kada nismo mogli bar da se čujemo".

Obrenovac, Foto: MUP
Obrenovac, Foto: MUP

U subotu uveče konačno neke dobre vesti. Mlađi brat Jasmin i sestra Jasmina evakuisali su se za Beograd, odakle su otišli kod Nina u Novi Sad. Svi ostali su i dalje bili u Obrenovcu.

"Kuće mojih i ženinih roditelja nisu bile pod vodom, jer se nalaze u delu gde su helikopteri sletali i pomagali najugroženijima. Međutim, brat Danilo, sa suprugom i dvoje male dece, ostao je zarobljen u zgradi čiji je prvi sprat bio poplavljen. Oni su na trećem spratu, ali bez vode i struje. Situacija užasa, linije u prekidu, a supruga i ja sve vreme uz televizor i radio pratimo dešavanja, čekamo nove vesti da već jednom čujemo kako opasnosti više nema. Naravno, nisam išao na treninge, a saigrači i svi u klubu su mi pružali podršku i stavili sve svoje na raspolaganje da mi nesebično pomognu. U nedelju po podne brat se napokon javio da su svi dobro i da dođem po njih u Beograd, a moji i ženini roditelji i brat su napustili naselje tek kada je usledilo naređenje za hitnu evakuaciju".

Iskusni defanzivac dodaje da mu je laknulo tek kada su grad napustili i brojni prijatelji, ali ga jedna stvar ipak raduje.

"Pokazalo se kakav duh i ogromno srce imaju naši ljudi, od volontera do spasilaca kao i svi koji pomažu i solidarišu se", ističe Pekarić.

(Kurir sport/ Novosti sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track