VREDNIJA OD FINALA LIGE ŠAMPIONA: Kvins Park i Derbi Kaunti igraju najskuplju utakmicu na svetu
Foto: AP

Bogatstvo za pobedu

VREDNIJA OD FINALA LIGE ŠAMPIONA: Kvins Park i Derbi Kaunti igraju najskuplju utakmicu na svetu

Fudbal -
Pobeda u ovom meču Kvins Park Rendžersu donela bi zaradu od 100 miliona evra, dok bi Derbi Kaunti u slučaju trijumfa zaradio čak 150 miliona evra

Oči velike većine ljubitelja fudbala biće danas okrenute ka Lisabonu, gde se u finalu Lige šampiona sastaju Real i Atletiko iz Madrida (20.45). Malo ko se neće složiti s činjenicom da je, pored finala Svetskog prvenstva, u pitanju najprestižnije finale.

Međutim, kada je novac u pitanju, lisabonsko finale ostaće u senci duela koji se igra na Vembliju (16). Duel između Kvins Park Rendžersa i Derbi Kauntija za ulazak u Premijerligu vredniji je od duela španskih velikana, ma koliko to na prvi pogled izgledalo čudno. Pobeda u ovom meču Kvins Park Rendžersu donela bi zaradu od 100 miliona evra, dok bi Derbi Kaunti u slučaju trijumfa zaradio čak 150 miliona evra. Finalisti Lige šampiona samo mogu da maštaju o ovakvim ciframa. Pobednik večerašnjeg duela dobiće 10.5 miliona evra, a primera radi Bajern je prošle godine osvajanjem Lige šampiona inkasirao nešto više od 55 miliona evra.

Hari Rednap, Foto: Reuters
Hari Rednap, Foto: Reuters

Ekipa KPR, koju sa klupe predvodi Hari Rednap, pre starta sezone dobila je ulogu favorita za plasman u Premijerligu, međutim tradicija im nije naklonjena. Od kako je nastala Premijerliga (1992/93) samo su dva kluba kroz plej-of uspela iz prvog pokušaja da se vrate posle ispadanja.

"Policajci" su međutim od starta sezone prešli veliki put, od ekipe sa velikim dugovima stigli su na korak od uspeha.

"Neće biti neuspeh ako ne pobedimo. Na početku sezone govorilo se samo o dugovima, nije bilo lako. Dobro smo prošli, iskreno rečeno. Ako razmislite logično, puno dobrih igrača morali smo da se odreknemo, a jedva smo sastavljali ekipu tokom sezone. Silno želim pobedu zbog svih dobrih ljudi koji vode klub i navijača. Neću slaviti i skakati po ulicama ako pobedimo. Ići ću na špagete s gospođom. Siguran sam da ćemo slaviti. Imamo ljude koji to žele, prave profesionalce i vođe", rekao je Rednap.

Stiv Meklaren, Foto: Reuters
Stiv Meklaren, Foto: Reuters

I Derbi Kaunti može da se pohvali iskusnim trenerom na klupi. U pitanju je bivši selektor Engleske Stiv Meklaren. Za razliku od KPR koji je prava internacionalna ekipa, Meklaren je tim Derbija sastavio isključivo od igrača sa Ostrva.

"Ova ekipa igra kako želim, volim da radim s njima. Uzbudili smo navijače, pitanje je možemo li otići još dalje. Velik je to izazov, niko to nije očekivao pre šest meseci. Radujem se ovoj prilici. Želimo se vratiti u Premiership, puno je toga u igri", rekao je Meklaren.

Ove sezone u međusobnim duelima slavio je domaćin oba puta, a u 48 prošlih susreta Derbi je bolji sa 17 pobeda naspram 13 KPR.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track