ZVEZDA SLAVI TITULU: Dan koji se dugo čekao
Foto: Saša Pavlić

Fudbaleri Crvene Zvezde najbolji u Srbiji

ZVEZDA SLAVI TITULU: Dan koji se dugo čekao

Fudbal -
Tri junaka: Miloš Ninković, Nenad Milijaš i Nikola Mijailović dali najveći doprinos osvajanju titule
1 / 3 Foto: Aleksandar Jovanović

Generacija koju će pamtiti.

Fudbaleri i rukovodstvo Crvene zvezde osvajanje 26. titule po redu, koju su klub i navijači čekali čak sedam godina, proslavili su u restoranu „Stari bunar“ na Dušanovcu.Najomiljeniji fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković plakao je na terenu. Titulu je platio krvlju, ali bukvalno.

Merak... Tončev, Džajić i Zečević
Merak... Tončev, Džajić i Zečević

- Nisam bacio godinu dana, jer da nismo uzeli titulu, za mene bi ovo bila najgora sezona u karijeri. U Dinamu iz Kijeva sam imao pritisak od strane kluba. Ovde, u Zvezdi, pritisak se osećao u klubu, na ulici, rođenoj kući... Da ne poveruješ. Mnogo je teško igrati u Crvenoj zvezdi i hvala bogu što dočekasmo i taj dan da slavimo titulu - rekao je Ninković.Kapiten crveno-belih Nenad Milijaš imao je turbulentnu sezonu iza sebe. Posle promašenog penala na meču s Černomorecom mnogi su ga terali iz kluba. Malo ljudi zna da je Milijaš celo proleće igrao bez primanja, kojih se odrekao u januaru.- Dugo sam u Crvenoj zvezdi, osvajao sam titule, ali mi je ovo najdraži trofej u karijeri. Najteže smo došli do nje, u najtežem trenutku za klub i mislim da će mnogo značiti Crvenoj zvezdi. Kao ekipa i kao generacija, i zaslužili smo je - poručio je Milijaš.

Svi zajedno... Pomoćni trener Živković  sa igračima
Svi zajedno... Pomoćni trener Živković sa igračima

Nikola Mijailović bio je poznat u zvezdaškoj javnosti po skandalu s Pohorja pre šest godina. Ove sezone bio je i otac i majka fudbalerima, ali i klubu. Kupovao je đubrivo za teren, boje za farbanje ograde, te bio glavni kritičar bivšeg direktora Zorana Stojadinovića. Produžena ruka trenera Stojanovića na terenu, što je Zvezdin stručnjak nekoliko puta i priznao.

S Putinom na slavlje...Nikola Mijailović
S Putinom na slavlje...Nikola Mijailović

Put do Lige šampionaSELTIK, STEAUA I DINAMO PRETENarednih dana UEFA bi trebalo da aminuje igranje Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crvena zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi u drugom krugu 15. jula i biće povlašćena u tom rangu.U trećoj rundi Crvena zvezda neće biti povlašćena, a ozbiljni protivnici biće Red bul Salcburg, Steaua, Seltik, BATE Borisov, Sparta Prag, Dinamo Zagreb, Šerif, Ludogorec i Makabi Tel Aviv. Ako se prođe taj krug, crveno-bele čekaju rivali iz povlašćenog šešira, oni ranije nabrojani koji prođu dalje.

ProblemiMRĐA I PEČNIK NAJAVILI TUŽBEFudbaleri Crvene zvezde, samo dan po osvajanju dugo željene titule, najavili su tužbe na adresu kluba s Marakane zbog neisplaćenih plata! Naime, zasad od ove crveno-bele šampionske generacije tužbama Zvezdi prete samo Dragan Mrđa i Slovenac Nejc Pečnik. Iako oni još nisu uputili zvanične tužbe, situacija u Ljutice Bogdana veoma je zategnuta. Pitanje je hoće li primerom ove dvojice fudbalera krenuti i njihovi saigrači, s obzirom na to da je poznata stvar da su plate na Marakani neredovne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track