BAJKOVIĆ: Prosinečki me je promenio, on je pio više i pušio 3 pakle, a ja 2
Foto: Www.prva.rs

Otvorio dušu

BAJKOVIĆ: Prosinečki me je promenio, on je pio više i pušio 3 pakle, a ja 2

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde gostovali su u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, a u centru pažnje bio je golman crveno-belih Boban Bajković.

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde prošle nedelje ponovo su postali šampioni Srbije, čime su prekinuli višegodišnju dominaciju Partizana. Crveno-beli su na Marakani savladali OFK Beograd (4:2), pa su posle sedam godina posta osvojili 26. titulu u istoriji. To je bio povod da Zvezdaši gostuju u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem". Poznati voditelj, koji je veliki navijač Crvene zvezde, okupio je fudbalere i stručni štab crveno-belih kako bi pričali o osvajanju titule. Igrače je u studio uveo trener Slaviša Stojanović, dok je kapiten Nanad Milijaš u rukama nosio trofej namenjen šampionu Srbije. Pored njih dvojice centralno mesto zauzeli su golman Boban Bajković i Miloš Ninković, dok su ostali igrači bili u publici. Trener Stojanović istakao je da je sjajna atmosfera u timu dovela Zvezdu do titule. "U ključnim trenucima momci su zauzeli stav i preuzeli odgovornost, posebno u prolećnom delu prvenstva. Nije bilo lako, ali se na kraju isplatilo", zaključio je Stojanović. Miloš Ninković, rekao je da je došao na Marakanu samo zbog titule. "Nisam došao da budem najbolji strelac lige ili najbolji asistent. Došao sam samo zbog titule i zato sam najsrećniji na svetu", rekao je Ninković.

Kapiten crveno-belih Nenad Milijaš istakao je da je zadovoljan šampionskom sezonom, a sa njim se složio i Ninković. "Mrđa je prvi strelac Superlige, a to je potvrda da smo mi odradili jako dobar posao", zaključio je Milijaš. Odlučujući duel sa OFK Beogradom na Marakani (4:2) obeležili su brojni promašaji Đorđa Rakića, pa je napadač crveno-belih morao da se pravda. "To nisam promašio ni na treningu. To se promaši možda jednom u karijeri. Mnogo mi je značila podrška navijača koji su mi aplaudirali kada sam napuštao igru. Jako sam želeo da postignem gol na toj utakmici", priznao je Rakić. Igrači su dobili priliku da golove sa te utakmice, a posebno ih nasmejao ispad Ljupka Petrovića u direktnom prenosu. Na udaru se našao i golman Bajković zbog dva primljena gola, pa se u jednom trenutku iznervirao i rekao - "Ne nego sam pustio namerno". Igrači su se prisetili i dva derbija sa Partizanom. Zvezda je prvi dobila autogolom Obradovića, dok je u drugom slavio Partizan (2:1) i to golom Kojića u 90. minutu. Crveno-beli u tom meču nisu iskoristili dva penala.

"Presudili su penali iz kojih nismo dali gol. Igrači i Bajko su posle toga bili psihičkom padu. Tražili smo drugi gol, bilo je dosta prostora, ali nismo uspeli. Utakmica je počela čudno. Krenuli smo autobusom koji se pokvario i odmah sam se setio da smo imali sličnu situaciju sa reprezentacijom Slovenije koja je posle toga takođe poražena", rekao je trener Stojanović Bajković je takođe imao i komentar na oba gola crno-belih. "Više nikada neće dati takav gol, ni jedan, a ni drugi", rekao je Bajko. Dejan Kelhar je otkrio kako je izgledala njegova prva sezona na Marakani. "Došao sam miran, a sada sam malo divlji", rekao je Slovenac. Bajković je dobio priliku da se priseti početka svoje karijere, kada je čak glumio i u jednom muzičkom spotu, i to kao Ramon Garsija. "Bio sam dete, tada sam hteo sve da uradim. Kajem se za šest prvih šest godina u Zvezdi. Ja sam kriv. Ali šta sam ja mogao da radim kada sam bio treći, četvrti golman. Šta je trebalo da radim kada su drugi igrači u karantinu pred utakmicu, pa naravno da ću da idem u kafanu i da pijem", otvorio je dušu golman. Ljubimac navijača Zvezde rekao je da ga je uz porodicu najviše promenio bivši trener Robert Prosinečki. "On mi je dao šansu. On je bio sličan igrač kao ja. Možda je on više pio. On je pušio tri paklice, a ja dve. Tako sam ostao do dana današnjeg. Meni je Zvezda sve u životu", rekao je Bajković koji je još jednom potvrdio da će skoro sigurno napustiti Zvezdu.

http://www.youtube.com/watch?v=rjZRD934qm4
Bajko Slaviša Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track