Tončev: UEFA nije imala razumevanja za novo rukovodstvo
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik Zvezde najavio žalbu

Tončev: UEFA nije imala razumevanja za novo rukovodstvo

Fudbal -
"Ovo je bila borba sa vetrenjačama. Zanimljivo je da prethodnih godina, kada nismo bili prvi, a imali dugove, mogli smo da igramo Evropu, a sada, kada smo osvojili šampionsku titulu, to nam nije dozvoljeno", kazao je Tončev

BEOGRAD - Potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev rekao je da Evropska fudbalska unija (UEFA) nije imala razumevanja za novo rukovodstvo crveno-belih.

"Moj prvi komentar je da je Crvena zvezda osvojila titulu prvaka Srbije, a da UEFA nije imala razumevanje za novo rukovodstvo kluba. Radi se o nasleđenim dugovima, koje nije stvorilo ovo rukovodstvo. Svakako da taj veliki dug nije od juče", izjavio je Tončev.

UEFA je diskvalilfikovala Crvenu zvezdu iz takmičenja u Ligi šampiona u sezoni 2014/2015 zbog kršenja pravlinika o finansijskom fer pleju.

"Ovo je bila borba sa vetrenjačama. Zanimljivo je da prethodnih godina, kada nismo bili prvi, a imali dugove, mogli smo da igramo Evropu, a sada, kada smo osvojili šampionsku titulu, to nam nije dozvoljeno. Iskoristićemo pravo žalbe na ovu odluku UEFA", kazao je Tončev.

Drugi potpredsednik Crvene zvezde, Slaviša Kokeza, rekao da ne želi danas da komentariše odluku UEFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja