IZBOR SELEKTORA: Karadžić ne sme da pogreši!
Foto: Zorana Jevtić

FS Srbije i dalje traži pravog kandidata

IZBOR SELEKTORA: Karadžić ne sme da pogreši!

Fudbal -
Tomislav Karadžić odlučuje ko će voditi Srbiju u kvalifikacijama za EP 2016. Drulović i Stojković mogli bi da padnu u drugi plan

Ostanak Ljubinka Drulovića na čelu reprezentacije biće glavna tema rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije do kraja juna. Ozbiljno se razmišlja o Draganu Stojkoviću, mada bi mogao i da se pojavi treći kandidat. Razgovori o selektoru unutar Terazija 35 mogli bi da se protegnu i do polovine sledećeg meseca.Reklo bi se da je rešenje pitanja izbora novog-starog selektora na istom odstojanju od predsednika FSS Tomislava Karadžića i njegovih saradnika kao i pre odlaska „orlova“ na turneju po SAD i Brazilu, jer ko je ranije bio protiv Drulovića, taj je to ostao i do danas. I obrnuto.Piksi i pravosuđePredsednik FSS rado bi saslušao predlog koji sadrži drugo ime, ali ponuda nikad nije bila tanja nego ovog leta. U opticaju je i dalje Dragan Stojković Piksi, s tim što bi pre dobijanja funkcije morao da se suoči s pravosuđem Srbije i završi s problemima iz prošlosti o kojima se toliko spekuliše u fudbalskim krugovima.

Poslednjih dana stidljivo se pominje Milovan Rajevac
Poslednjih dana stidljivo se pominje Milovan Rajevac

Ukoliko dokaže nevinost, podrška mu neće nedostajati, uprkos mršavom trenerskom iskustvu, koje je opet neuporedivo bogatije od Drulovićevog, ali nije teško ni zamisliti fudbalsku legendu u egzilu kako narednih godina zaobilazi Srbiju u širokom luku.DeficitZajedno s Piksijem pominje se i Milovan Rajevac, dok se ne razmatra mogućnost angažovanja stranca, iako bi očigledan trenerski deficit mogao da se reši uvozom.

Obojica imaju opoziciju... Drulović i Stojković
Obojica imaju opoziciju... Drulović i Stojković

Novi sistem takmičenjaSUPERLIGA KAO U BELGIJIFSS je u saradnji sa Zajednicom klubova Superlige pripremio predlog novog formata takmičenja u eliti, koji podseća na sistem kakav imaju u Belgiji. To znači da bi i u srpskoj Superligi nakon klasičnog dvokružnog takmičenja došlo do podele tabele na gornji deo, u kojem bi osam timova nastavilo borbu za titulu i mesta u Evropi, dok bi drugih osam ekipa nastavilo borbu za opstanak. Novi izgled lige donosi više mečeva, uzbuđenja i mogućnost zarade za već siromašne klubove. O predlogu bi uskoro trebalo da se izjasne svi klubovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track