REČ LEGENDI: Samo „Gasprom“ Zvezdu spasava!
Foto: Fonet

Neophodno je klub dati u prave ruke

REČ LEGENDI: Samo „Gasprom“ Zvezdu spasava!

Fudbal -
Recept Posle privatizacije rumunski klubovi ostvarili su rezultate u Evropi, ističe legendarni defanzivac crveno-belih Miodrag Belodedić

Privatizacija Crvene zvezde od „Gasproma“ nailazi na odobravanje legendi.Miodragu Belodediću, članu šampionske generacije iz Barija, saopštili smo da naftni gigant „Gasprom“ planira da kupi Crvenu zvezdu.Odlično za klub- Naravno da sam za privatizaciju, to je odlično za Zvezdu. Ovde u Rumuniji je došlo do toga, videli ste posle kakve su rezultate beležili u Evropi. Dolazili su do grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope - podseća Belodedić.Rumunske klubove, uglavnom, kupovali su bogati pojedinci.- Ovde su privatnici preuzimali klubove - Rapid, Steauu, Dinamo, Kluž i druge. Doduše, jedan klub je preuzela i neka naftna kompanija. Ne znam da li je bolje da bude privatnik ili kompanija, važno je da se klub vodi na pravi način - poručio je Belodedić.Za privatizaciju kluba glasa i Zoran Filipović, trener i legendarni centarfor crveno-belih.

Filipović: Dobro rešenje- Dug koji vučemo nas je unesrećio. Jedino rešenje za izlazak iz krize je pronalaženje velikog sponzora ili vlasnika. Po mogućnosti, ako to bude vlasnik, da se to oroči na određeno vreme. Svakako je tako neka velika kompanija, poput „Gasproma“, dobrodošla - stav je Filipovića.Legendarni napadač crveno-belih dodaje da je potreban oprez prilikom privatizacije.- Doći će to pitanje uskoro na dnevni red, potrebno je da se bude oprezan, da se donese pravi zakon, koji će da brani prava ljudi koji su dobar deo života posvetili Crvenoj zvezdi. Boravio sam u Portugalu u vreme privatizacije, potrebno je da se nađe model približan tom, kao i onom u Španiji. Cilj Zvezde u budućnosti mora da bude pravljenje ekipe koja neće da bude eliminisana u prvoj ili drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona - jasan je Filipović.

Rumunski model... Miodrag Belodedić
Rumunski model... Miodrag Belodedić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track