NAPADAČI NEMOĆNI: Partizan i Rubin odigrali prijateljski meč bez golova
Foto: Partizan

Prazne puške

NAPADAČI NEMOĆNI: Partizan i Rubin odigrali prijateljski meč bez golova

Fudbal -
Meč je odigran u austrijskom mestašcu Globasnic

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 0:0 protiv Rubina u generalnoj probi pred start kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč je odigran u austrijskom mestašcu Globasnic.

Crno- beli su igrali bez Vladimira Volkova i Andrije Živkovića.

Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Pantić, Grbić (Ninković od 76′), Škuletić i Lazović (Luka od 76′).
Klupa: Živković Živko, Luka, Ostojić, Fofana, Stevanović, Ilić, Ninković, Gulan.
Trener:Marko Nikolić

Rubin: Aleksandar Filcov, Oleg Kuzmin, 6Solomon Kverkvelia, Inal Getigečev, Taras Burlak, Carlos Eduardo, Sergej Kišljak, Gokdeniz Karadeniz, Igor Portnjagin, Marko Livaja, Marko Dević.Klupa: Jurij Nesterenko, Vladimir Soboljev, Husein Dogan, Šota Bibilov, Cesar Navas, Oumar Diakhite, Kamil Mulin.Trener: Bilaletidinov

Rubin je već u drugom minutu imao veliku priliku za pogodak, ali je Livaja promašio sa ivice šesnaesterca. Ruski klub je u uvodnim minutama imao veći posed lopte, ali se uglavnom igralo na sredini terena.

Novu priliku na meču Rubin je propustio u 20. minutu kada je Eduardo iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogodio stativu. Već u narednom napadu Portnjagin šutira glavom posle centaršuta, a Lukač brani.

Partizan u prvih 25 minuta nije stvorio stopostotnu šansu. Pokušali su Škuletić, Drinčić i Lazović, ali je to bilo daleko od ozbiljnije šanse za gol. Crno-beli doduše imaju veći posed lopte u središnjem delu prvog poluvremena, ali bez izrazite prilike.

U smiraj poluvremena tim Marka Nikolića pokušao je preko Petrovića, koji je centrirao ka Lazoviću i samog Lazovića koji je pokušao da uposli Grbića, ali u oba navrata crno-beli nisu imali sreće.

Prvo poluvreme završeno je bez golova.

I u drugom poluvremenu Rubin je prvi pripretio. Kišljak je u 56. minutu glavom šutirao posle prekida, Lukač je sjajnom intervenciom spasao Partizan. Tri minuta kasnije Brašanac nije iskoristio priliku za pogodak. Akciju je započeo Lazović, nastavio Grbić koji je dodao do Brašanca, a ovaj pokušao klizećim startom da ubaci loptu u mrežu. Međutim, isprečio se golman Rubina Filcov i odbranio.

Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča crno-beli su propustili u 67. minutu, kada je Škuletić sa desetak metara dva puta pokušao, ali je bio izblokiran.

Kraj utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track