Zvezda na Radnički sa novim igračima!
Foto: Kurir Štampano

Crveno-beli registruju pojačanja

Zvezda na Radnički sa novim igračima!

Fudbal -
Spremni za premijeru Ako se šampion dogovori s Radom, na meču protiv Nišlija u 1. kolu Superlige 9. avgusta sve novajlije igraće bez problema

Crvena zvezda ima rok do petka da registruje nove igrače za prvo kolo Superlige. Kurir saznaje da su crveno-beli na dobrom putu da reše taj teški zadatak.Prvi veliki problem, sa obavezama po presudi FIFA, rukovodstvo Zvezde je uspešno rešilo. Prvi dani avgusta doneli su novi greh prošlosti u vidu izmirenja dugova prema domaćim igračima i klubovima. Propisi su jasni - do petka u ponoć crveno-beli predaju spisak licenciranih igrača za novu sezonu.

Terzić: Radimo na rešavanju obaveza. Imamo vremena
Terzić: Radimo na rešavanju obaveza. Imamo vremena

Ako do tada plate dugovanja ili postignu dogovor s poveriocima, Bosančić, Planić, Kahriman, Gavrić i ostale novajlije biće na raspolaganju Nenadu Lalatoviću. Pošto je Nejc Pečnik raskinuo ugovor sa Zvezdom, i on ima status novog igrača. Na Marakani pregovaraju sa svim poveriocima kako bi postigli sporazume o izmirenju duga.- Radimo na rešavanju obaveza. Imamo vremena - reči su Zvezdana Terzića, generalnog sekretara crveno-belih.Najveći deo obaveza odlazi na dugovanja prema Radu. Nezvanično, reč je o sumi od oko 800.000 evra. Generalni direktor „građevinara“ Uroš Tošić potvrdio je da se nalaze na korak od dogovora s klubom iz Ljutice Bogdana.- Imali smo tri sastanka s rukovodstvom Crvene zvezde. Blizu smo dogovora. Optimista sam kada je reč o tome - izjavio je Tošić. Kako saznajemo, crveno-beli i Rad postići će sporazum o izmirenju duga na rate. U ponedeljak se očekuje da na sednici Odbora za hitna pitanja FSS klub s Marakane dobije uslovnu licencu za takmičenje u sezoni 2014/15.

Novi napadačDOLAZI DEDIĆPojačanje Crvene zvezde u napadu biće slovenački fudbaler Zlatko Dedić (30). Iskusni napadač je slobodan u izboru sredine pošto mu je istekao ugovor s Dinamom iz Drezdena. Dolaskom Dedića na Marakanu izvestan je odlazak Đorđa Rakića u belgijski Genk, a na njegovom transferu crveno-beli bi zaradili oko 500.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track