Zlatko Dedić: Kad zagrme Delije, to me mnogo pali!
Foto: Rojters

Veliko pojačanje za Kurir o Zvezdi

Zlatko Dedić: Kad zagrme Delije, to me mnogo pali!

Fudbal -
To je ono što me loži, ta eksplozija posle gola, da imam s kim da podelim radost, priznao slovenački fudbaler

Vest da ga Crvena zvezda želi Zlatko Dedić dočekao je u Kopru, gde samostalno trenira do pronalaska novog kluba. Iz razgovora s odličnim igračem i kako slovenačke kolege kažu - još boljom osobom, zaključak je - blizu je selidbe u Beograd.Da potvrdi priču da je gospodin, Dedić se pobrinuo odmah po javljanju na telefon.- Vozim, molim vas, ne zamerite mi ako slučajno bude slabija veza. Stojim vam na raspolaganju za sva pitanja - šokirao nas je Dedić.Realno, čuti ovo od fudbalera, pa još poznatog i uspešnog?! Retkost. Jednom u 100 godina. No, prešli smo na stvar. Zvezda zove, kad dolazite?- Imam ljude koji rade za mene, oni dobro znaju šta želim. Kada budu to imali, obavestiće me. Ništa više od toga ne znam. Radije ne bih ništa govorio o tome jer nismo otišli toliko daleko. Znaće se kad bude konkretno.Možete li makar nešto da kažete o Crvenoj zvezdi?- Govorimo o jednom velikom klubu. Znam kako se u Srbiji doživljava Zvezda, šta za navijače znači pobeda, gol. Znam koliko ljudi u Sloveniji navija za crveno-bele. Nisu mi bile potrebne informacije od Pečnika, Savića ili Stojanovića, iako su mi oni mnogo pričali, znam vrlo dobro šta je taj klub. Institucija na Balkanu, a i šire.Tri velike „delije“ pomenu Dedić. Upitasmo, je l‘ Vujadin Savić non-stop pričao o crveno-belima?- Ha-ha... On je zvezdaš u krvi, zaista je neverovatno koliko voli Crvenu zvezdu. Veliki smo prijatelji, imali smo jedan lep period u Drezdenu.Kad ste već kod Drezdena, i oni imaju fanatične navijače. A Delije?- To je ono što me pali. Zato uvek pri izboru kluba želim da to bude ekipa sa sjajnim navijačima. Ta eksplozija posle gola... Da imam s kim da odem i proslavim pogodak. To je to - zaključio je Dedić.

Pamte ga RusiZLATNI ZLATKOO golu Zlatka Dedića u baražu za SP 2010. protiv Rusije u Sloveniji se priča kao u Srbiji o trojci Saleta Đorđevića Hrvatima. Antologijski momenat, posle kog je dobio nadimak Zlatni Zlatko.- Nezaboravan period u karijeri, ta utakmica, pogodak... Ali nadam se da će biti još takvih golova. Za mene je reprezentacija svetinja, još nisam rekao poslednju reč u vezi s tim. Zna se, put do državnog dresa vodi preko dobrih igara u klubu - rekao je Dedić, a mi smo dodali - u Zvezdi, na šta se iskusni fudbaler slatko nasmejao.

ČINJENICEKarijera Zlatka Dedića- rođen je 5. oktobra 1985. godine u Bihaću, a kao dete se preselio s porodicom u Kopar- u Bohumu je bio velika zvezda, zarađivao je 50.000 evra mesečno- slovenački novinari tvrde da mu novac nije prioritet prilikom izbora novog kluba- veliki je radnik na terenu, borac, nikad ne odustaje i živi za gol- zbog odnosa prema dresu miljenik navijača u svakom klubu u kome je igrao- nikad u karijeri, koja traje 13 godina, nije dobio crveni karton

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track