LAKRDIJA: Tomislav Karadžić poklonio 12 licenci i otišao da se brčka
Foto: Dragan Kadić

Predsednik FSS potpuno izgubio kompas

LAKRDIJA: Tomislav Karadžić poklonio 12 licenci i otišao da se brčka

Fudbal -
Samo četiri srpska kluba ispunjavaju sve uslove za takmičenje u Superligi, postavlja se pitanje da li će takmičenje biti regularno

Može bez licenci, može bez reflektora, može na crtu, može na reč, ma sve može... Tako funkcioniše srpski fudbala danas. Zato i ne čudi što naši klubovi već u prvom kolu ispadaju u Evropi. Dokle više, Tomislave Karadžiću?!Predsednik FSS napravio je ko zna koji po redu presedan, poklonio licence klubovima i otišao u Bečiće da se brčka. Da li se Tole uopšte zapitao kakva su to oni organizacija kad im samo četiri kluba ispunjavaju uslove za takmičenje?! Preostalih 12 dobilo je dozvolu za takmičenje, al‘ na crtu.- Svako od njih ima sitnu manu, koja nije prepreka da se takmiči. Stvara se slika da su svi u haosu, ali nije tako. Očigledan je problem kod Crvene zvezde, Napretka, OFK Beograda i Mladosti. Ta četiri kluba trenutno nisu u mogućnosti da izmire finansijske obaveze, pa su dobili novi rok od 30 dana - brani savez Goran Milanović, član odbora za Hitna pitanja FSS.Realno, prekardašiše čelnici srpskog fudbala u popuštanju pred klubovima.- Ne smatram da FSS previše dopušta klubovima, pa nismo mi pali s neba. Ne živimo u Švajcarskoj, Engleskoj ili Francuskoj, znamo kakav je društveni trenutak. Ne možemo strogo da primenjujemo pravila i propise kad se oseća i u fudbalu efekat teške situacije u državi.Klubovi su dobili mesec fore da izmire dugovanja.- Danas nemamo te konkretne mere. Imaćemo vremena da ih smislimo ako klubovi na reše probleme - zaključio je Milanović.

Za reforme i u fudbaluKOSANOVIĆ: VREME JE ZA PROMENE U FSSNajnoviji događaji u srpskom fudbalu nisu iznenadili Milorada Kosanovića, iskusnog fudbalskog stručnjaka.- Neozbiljno, mnogo neozbiljno. Stalno bežimo u kompromise, da se na vreme preseklo, ne bi ni došli do ovoga. Razni ljudi, na nesreću, i dalje se pitaju u fudbalu. U Srbiji se u sledećoj godini sprovode velike društvene reforme, mislim da one neće zaobići ni FSS, potrebno je da dođu novi, mladi ljudi, spremni da rešavaju probleme, a ne da ih guraju pod tepih - kaže Kosanović.Konkretno o popuštanju prilikom licenci.- Kad su već morali da učine uslugu Zvezdi, onda su morali i drugima. Plačemo nad sudbinom Zvezde, a ona je već pet godina mrtva.

ObmanaNEMA NI REFLEKTORAPre mesec i po dana IO FSS doneo je odluku da svi klubovi Superlige od sezone 2014/15. moraju da imaju reflektore. Juče pogazili su svoje reči:- Rok za ispunjenje obaveze postavljanja reflektora pomeren je do kraja jesenjeg dela sezone.

Klubovi sa uslovnim licencamaNapredakOFK BeogradMladost Lučani Rad Crvena zvezda VojvodinaNovi PazarSpartakRadnički 1923Radnički NišBoracJagodina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track