UŽIVO TRANSFERI: Željko Brkić neće kod Mihajlovića u Sampdoriju
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

UŽIVO TRANSFERI: Željko Brkić neće kod Mihajlovića u Sampdoriju

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Trabzon potpisao Kardoza i Konstanta U samo nekoliko sati turski Trabzon je obelodanio da su ugovore potpisali doskorašnji napadač Benfike Oskar Kardozo i štoper Milana Kevin Konstant. Kardozo je stigao za sumu od pet miliona evra, a Konstant za dva miliona.23:40 - Bjanki u Atalanti Rolando Bjanki je novi fudbaler Atalante. Iskusni napadač Bolonje stiže u Bergamo kao slobodan igrač.

22:48 - Kamačo napušta Malagu Ignasio Kamačo napušta Malagu. Za 24-godišnjeg vezistu interesovanje su pokazali Porto, Njukasl i Napoli.

22:00 - Junajted merka KvadradaMančester junajted je poslao Fiorentini ponudu vrednu 40 miliona evra za Huana Kvadrada. Kolumbijski reprezentativac je odavno na meti "crvenih đavola" koji ozbiljnu konkurenciju imaju u čelnicima Barselone, ali bi ovaj potez Ostrvljana mogao da smekša stav rukovodilaca Fiorentine.21:45 - VBA doveo dva pojačanjaEngleski fudbalski premijerligaš Vest Bromvič Albion potpisao je ugovore sa Kostarikancem Kristijanom Gamboom i Australijancem Džejson Dejvidsonom. Gamboba je sa VBA potpisao trogodišnji ugovor, a dolazi iz norveškog Rozenborga, dok se Dejvidson, koji je došao iz holandskog Heraklesa, obavezao na dvogodišnju vernost engleskom klubu.

21:15 - Kramer neće iz NemačkeKristof Kramer je „ohladio“ vrele navijače Napolija. Iako su se Italijani nadali da bi mogli da kupe nemačkog reprezentativca, zadnji bezni je rekao da ima drugačije planove.„Počastvovan sam ponudom Napolija, ali ja sam igrač Leverkuzena na pozajmici u Menhengladbahu i sigurno ću tu propvesti i narednu sezonu“, rekao je Kramer.20:40 - Robinjo blizu SantosaPosle dosta kontroverzni koje su ga pratile u ovom prelaznom roku, izgleda da je Robinjov novi klub – Santos. Čelnici Milana su prihvatili uslove brazilskog kluba i omaleni napadač će provesti narednih godinu dana u otadžbini kao pozajmljeni igrač.

20:10 - Mitroglu u Herti Kako javljaju britanski mediji, Herta je počela pregovore sa Fulamom povodom angažmana Kostasa Mitroglua, kome se posle ispadanja iz Premijer lige ne ostaje u Londonu. 19:40 - Liverpul pustio Reinu u Bajern

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poslednje vesti iz Engleske govore da je Liverpul prihvatio ponudu Bajern Minhena i da će se golman Pepe Reina za dva miliona funti preseliti u Nemačku.

19:15 - Željko Brkić neće kod Mihajlovića u Sampdoriju Srpski golman Željko Brkić neće preći u Sampdoriju, prenose italijanski mediji. Čuvar mreže Udinezea pominjao se kao potencijalni novajlija u ekipi Siniše Mihajlovića, ali kako se Serhio Romero vratio sa pozajmice iz Monaka, a Đenovljani žele i Emilijana Vivijana iz Fiorentine izvesno je da su odustali od nekadašnjeg prvotimca Vojvodine.

19:00 - Norič našao golmanaNorič je potpisao dvogodišnji ugovor sa Gerijem O’Nilom, doskorašnjim golmanom Kvins Park Rendžersa.

18:25 - Vermalen u Barseloni Barselona i Arsenal su se konačano dogovorili oko transfera Tomasa Vermalena! Čitav posao koštaće Katalonce 14 miliona evra, a ugovor će biti potpisan na četiri godine.

18:00 - Štoper Olimpijakosa sad ide u RomuŠtoper Olimpijakosa Kostas Manolas stigao je u Italiju. On je prethodnih nekoliko dana povezivan sa Juventusom, ali se tvrdi da je umesto u Torino sleteo na rimski aerodrom i mogao bi da postane novi član Rome. U svakom slučaju, očekuje se da će grčkom šampionu na ime obeštećenja pripasti oko 15.000.000 evra.

17:20 - Fudbaler Milana ide u Bešiktaš Mediji u Italiji javljaju da su Trabzon i Milan postigli dogovor oko selidbe Kevina Kostanta u Bešiktaš.17:00 - Isla na pozajmici u Kvins Park Rendžersu Kvins Park Rendžers je potvrdio da je na jednogodišnju pozajmicu angažovao desnog beka Juventusa Maurisija Islu, uz opciju da narednog leta otkupi ugovor reprezentativca Čilea.

16:31 - Lopez na pragu prelaska u MilanČelnici Milana planiraju da angažuju dosadašnjeg golmana Reala Dijega Lopeza. Lopez je na izlaznim vratima Reala posle dolaska Kejlora Navasa. Adrijano Galijani je več kontaktirao čelnike Reala, a razgovara se transferu, a ne o pozajmici. Očekuje se i da Lopez pristane na prelazak u Milan.

15:55 - Milan odustao od ReineFudbalski klub Milan odustao je od angažovanja španskog golmana Pepea Reine. Španac je član Liverpula, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Napoliju. Milan je odustao od angažovanja Reine, jer je Španac tražio veliku platu.

15:30 - Alegri: Vidal i Pogba ostaju u JuventusuNovi trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da su Arturo Vidal i Pol Pogba srećni u tom klubu, uprkos konstantnim medijskim spekulacijama da će dvojica odličnih fudbalera sredine terena promeniti sredinu. Vidala su navodno već kontaktirali predstavnici Mančester junajteda, dok su za Pogbu zainteersovani Real i PSŽ. "Vidal i Pogba su oduševljeni što su ovde i ja sam srećan što mogu da ih treniram", rekao je Alegri.

15:11 - Rodvel prešao u SanderlendDosadašnji fudbaler Mančester sitija Džek Rodvel potpisao je ugovor sa Sanderlendom. Ugovor je potpisan na pet godina, a "građani" su dobili obeštećenje od 10 miliona funti. Rodvel (23) je u Siti stigao 2012. godine iz Evertona.14:51 - Steaua zainteresovana za fudbalera JagodineZa desnog beka fudbalskog kluba Jagodina Milana Milinkovica, osim rumunskog Kluža, zainteresovana je i Steaua iz Bukurešta, saopštio je srpski superligaš. Posle odlaska Aleksandra Filipovića u Fulam, Jagodina će morati da potraži rešenje i na drugoj bekovskoj poziciji, a blizu odlaska je desni bek Milan Milinković. Veliko interesovanje za njega pokazao je nedavni protivnik Jagodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope rumunski Kluž, a u trku se uključila i Steaua iz Bukurešta. 14:30 - Navasa dočekalo 7.000 navijačaKostarikanski golman Kejlor Navas predstavljen je danas kao novo pojačanje madridskog Reala. On je posle lekarskih pregleda potpisao ugovor sa Realom, a dobio je dres sa brojem 13. Njega je na stadionu dočekalo oko 7.000 navijača. "Želim svima da zahvalim, jer su mi ostvarili dečački san. Ovo je najvažniji dan u mojoj karijeri. Hvala Realu i navijačima na poverenju. Daću sve od sebe i nadam se da ću Realu da donesem mnogo titula", rekao je Navas.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

14:05 - Gvardiola: Boateng ostaje u BajernuTrener Bajerna Pep Gvardiola demantovao je da će Žerom Boateng napustiti redove šampiona Nemačke. "Stvarno ne znam šta pišu mediji. Znam samo da će Boateng 100 posto biti naš igrač i sledeće sezone", rekao je Gvardiola. Španski mediji nedavno su objavili da Barselona "opipava" puls Bajernu za transfer Boatenga.

13:39 - Vidal ostaje u JuventusuFudbaler Juventusa i čileanski reprezentativac Arturo Vidal objavio da ostaje u torinskom klubu. "Srećan sam što ostajem ovde", napisao je Vidal na društvenim mrežama.

13:02 - Maikon ostaje u RomiFudbaler Rome i brazilski reprezentativac Maikon produžiće ugovor sa italijanskim klubom do juna 2016. godine. Italijanski mediji navode da je Brazilac pristao na smanjenje plate, pošto će ubuduće zarađivati dva miliona evra umesto tri po sezoni. Maikon (33) je član Rome od 2013. godine, a pre toga je igrao za Mančester siti, Inter, Monako i Kruzeiro.12:40 - Venger nudi 30 miliona funti za KediruMenadžer Arsenala Arsen Venger odlučio je da ponudi 30 miliona funti za fudbalera Reala i nemačkog reprezentativca Samija Kediru. Mediji na Ostrvu navode da je ovo poslednja ponuda Vengera Realu za nemačkog fudbalera. Kedira (27) je član Reala od 2010. godine, a pre toga je igrao za Štutgart.12:11 - Pogba ostaje u JuventusuFudbaler Juventusa i francuski reprezentativac Pol Pogba izjavio je da samo razmišlja o torinskom klubu. Svetski mediji su preneli da su brojni klubovi zainteresovani za Francuza, ali je Pogba rekao da će prvo razgovarati sa čelnicima Juventusa u vezi novog ugovora. "Budućnost me ne interesuje, ja živim u sadašnjosti. Imam zakazane sastanke sa Marotom i Anjelijem", rekao je Pogba.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:50 - Kardozo napustio BenfikuFudbalski reprezentativac Paragvaja Oskar Kardozo napustio je Benfiku i prešao u Trabzon, saopštio je lisabonski klub. Benfika će za 31-godišnjeg napadača dobiti obeštećenje od četiri miliona evra, plus 1,65 miliona u zavisnosti od rezultata turskog kluba, koji će ove sezone sa klupe predvoditi Vahid Halilhodžić. Kardozo je u Benfiku stigao 2007. godine iz argentinskog Njuel Old Bojsa i u dresu "Orlova" osvojio je dve titule, jedan Kup i četiri Liga kupa, a igrao je i u dva finala Lige Evrope.

11:29 - Lopez napušta Real?Golman Reala Dijego Lopez najverovatnije će napustiti madridski klub, jer će u slučaju ostanka morati da greje klupu. Lopez je prošle sezone imao prednost u odnosu na iskusnog Ikera Kasiljasa, ali se situacija u međuvremenu promenila. Real je dao podršku Kasiljasu, a doveo je Kejlora Navasa. Lopez ima ugovor sa Realom do juna 2017. godine, ali će najverovatnije morati uskoro da napusti klub. On godišnje zarađuje 4,5 miliona evra, a u slučaju ostanka bio bi treći golman.

11:06 - Atletiko sprema ponudu za Ernandeza i KagavuŠpanski fudbalski šampion Atletiko iz Madrida ponudiće Mančester junajtedu 32 miliona evra za dvojicu "rezervista" - Meksikanca Havijera "Ćićarita" Ernandeza i Japanca Sinđija Kagavu. Trener Madriđana Dijego Simeone izuzetno cene dvojicu fudbalera koji odgovaraju njegovom "ratničkom" stilu i pokušaće da ih angažuje za izazove u Primeri i Ligi šampiona. "Ćićarito" je tokom ovog prelaznog roka bio na meti nekoliko italijanskih klubova, dok je Kagava, koji je u Junajted stigao iz Dortmunda pre nekoliko dana odbio ponudu iz Volfsburga da se vrati u nemačku Bundesligu.

10:40 - Kutinjo ostaje u Liverpulu?Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je da se nada da će fudbaler Filipe Kutinjo produžiti ugovor s engleskim klubom. Rodžers je istakao da je 22-godišnji Brazilac važan igrač za njegovu ekipu. "Nisam siguran kada će se to dogoditi. Poslednjih dana nisam razgovarao s direktorima kluba, pa ne znam kako stoje stvari, ali Kutinjo je igrač koga na duži period želimo da zadržimo u ekipi. Siguran sam da ću više znati kada se vratimo u Englesku", rekao je Rodžers.

Foto: AP
Foto: AP

10:15 - Osvaldo prelazi u Inter

Fudbaler Sautemptona Pablo Danijel Osvaldo trebalo bi da potpiše ugovor sa Interom. On će prvo morati da prođe lekarski pregled u Milanu, a onda će potpisati ugovor sa Interom."Srećan sam što dolazim u Inter. Ne želim da kažem ništa više da mi sreća ne bi okrenula leđa. Nadam se da ću s Interom da osvojim Skudeto", rekao je Osvaldo, koji sa Juventusom već osvojio Seriju A.09:57 - Barsa želi Žeroma BoatengaČelnici Barselone zainteresovani su za fudbalera Bajerna i nemačkog reprezenativca Žeroma Boatenga. Pregovori dva kluba su navodno već počeli, a Katalonci su spremni da za ovaj transfer izdvoje oko 40 miliona evra. Boateng igra na poziciji štopera.09:30 Nemački milijarder pozajmio Hamburgeru 25 miliona evraNemački milijarder Klaus-Mihael Kune pozajmio je 25 miliona evra Hamburgeru da bi mogao da angažuje nekoliko igrača u letnjem prelaznom roku. Kuneovo bogastvo se procenjuje na 6 milijardi dolara, a on je veliki navijač Hamburgera. Nemački prvoligaš je od dobijenog novca angažovao Valona Behramija, a očekuje se da u Hamburger stignu Nikolai Miler i Matijas Ostzrolek.09:10 - Vermalen bira između Barse i JunajtedaFudbaler Arsenala i belgijski reprezentativac Tomas Vermalen mogao bi karijeru da nastavi u Barseloni ili Mančester junajtedu. Čelnici Arsenala bi želeli da ako Belgijanac napusti London da ode van Ostrva, jer ne žele da pojača direktnog konkurenta u Premijer ligi, kao što se to desilo sa Robinom van Persijem, koji je otišao u Junajted. Klub sa Old traforda je nudio 8 miliona evra za Belgijanca, ali je spreman da povisi ponudu. Barselona traži iskusnog igrača u odbrani, a izbor je pao na Vermalena, koji je odbio da produži ugovor sa Arsenalom. On ima ugovor sa "topdžijama" do juna 2015. godine, a na kraju sezone bi mogao da napusti klub bez obeštećenja.08:45 - Martinez ostaje u PortuFudbaler Porta Džekson Martinez produžio je ugovor sa portugalskim klubom do juna 2017. godine uz odštetnu klauzulu od 35 milijuna evra. On je imao ponudu Arsenala, ali je ipak odlučio da ostane u Portu."Razgovarali smo pre dva dana i Džekson mi je rekao da želi da ostane u klubu. Posle toga, razradili smo stragegiju ostanka", otkrio je portparol kluba Pinto da Kosta. Kolumbijac je u dve sezone postigao 60 golova za portugalski klub.08:15 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track