TERZIĆ: Izmirićemo sve obaveze, ali tražimo vreme da Zvezda preživi

Reakcija na zabranu FSS

TERZIĆ: Izmirićemo sve obaveze, ali tražimo vreme da Zvezda preživi

Fudbal -
Pozivamo Savez na fleksibilniji stav povodom rokova za izvršenje tih obaveza, uzimajući u obzir trenutnu finansijsku situaciju u srpskim klubovima i privredi uopšte”, rekao je prvi operativac kluba sa Marakane

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić, rekao je komentarišući zabranu Fudbalskog saveza Srbije klubu sa Marakane da pred start prvenstva registruje nove igrače, da su i UEFA i FIFA fleksibilnije od našeg saveza i da srpski šampion ne beži od obaveza već traži vreme da preživi.

"Ne poziva Zvezda na opstrukciju, naprotiv, uradićemo sve što je u našoj moći da izregulišemo obaveze koje imamo. I smatramo da treba svi klubovi da ispune obaveze koje su preuzeli. Ali samo pozivamo Savez na fleksibilniji stav povodom rokova za izvršenje tih obaveza, uzimajući u obzir trenutnu finansijsku situaciju u srpskim klubovima i privredi uopšte”, rekao je Terzić.

Karadžić je podsetio klub sa “Marakane” da je FSS zbog njihovog slučaja sa licencom upozoren od UEFA da može da izgubi pravo za licenciranje klubova. Terzić je i na to imao odgovor.

“I FIFA i UEFA imaju fleksibilniji stav povodom zadatih rokova, jer se prvo zasniva sve na opomenama i daje se vremena klubovima da se organizuju i izmire svoje obaveze. Ispada da su organi saveza brzi i efikasniji od organa UEFA i FIFA. U FSS se veoma brzo ide na suspenzije registracija ili nedavanja licenci zbog neispunjavanja obaveza. Izmiriće Zvezda sve svoje obaveze, samo tražimo vremena da preživimo”, zaključio je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track