FANTAZI PRIZNANJE: Bane najskuplji defanzivac u zvaničnoj igri Premijer lige
Foto: Twitter

Cene ga

FANTAZI PRIZNANJE: Bane najskuplji defanzivac u zvaničnoj igri Premijer lige

Fudbal -
Srpskom defanzivcu raste cena iz godine u godinu, a tu su i Markec, Matić, Kolarov, Matija...

Sutra počinje nova sezona fudbalske Premijer lige, koja bi zbog kvaliteta i ujednačenosti timova mogla da bude još uzbudljivija nego prethodna.

Poslednjih par sezona, jedna od glavnih asocijacija na Premijer ligu je Fantazi takmičenje u kojem milioni fanova Premijer lige svake nedelje biraju svoj tim sa ciljem da osvoje što više poena i budu bolji od ostalih.

U okviru te igre dodeljen je budžet od 100 miliona funti, a igrači shodno svom kvalitetu imaju određenu tržišnu vrednost. Ono što je lako uočljivo ove godine je da srpski kapiten, Branislav Ivanović, ima najveću vrednost od svih defanzivaca u igrici!

Bane vredi 7 miliona funti, koliko i Šimus Kolman i Lejton Bejns, bekovi Evertona. Svi ostali odbrambeni igrači Premijer lige, veličine poput Džona Terija i Vensana Kompanija, vrede manje od toga.

I ostali srpski fudbaleri su na ceni pa tako Aleksandar Kolarov vredi 6, a Matija Nastasić 5,5 miliona funti.

Vezni igrači i napadači su po pravilu skuplji od defanzivaca, pa tako Dušan Tadić i Lazar Marković vrede po 7,5 miliona, Nemanja Matić zbog defanzivnih sklonosti košta 5,5, a tu je i mladi defanzivac Totenhema, Miloš Veljković, koji zbog toga što ne dobija još uvek često šansu u prvom timu, vredi 4 miliona funti.

Najskuplji golmani u igrici su Džo Hart, Tibo Kurtoa i Petr Čeh koji vrede po 6 miliona funti, najskuplji vezni igrač je Jaja Ture koji vredi 11 miliona funti, dok je najskuplji napadač Robin van Persi sa cenom od čak 12,5 miliona funti.

Ukoliko i vi volite i igrate fantazi Premijer lige, pridružite se takmičenju odnosno ligi koju organizuje Kurir Sport i takmičite se sa članovima naše redakcije i ostalim čitaocima OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track