ATLETIKU SUPERKUP ŠPANIJE: Mandžukić u 2. minutu srušio Real!
Foto: Ap

Revanš meč

ATLETIKU SUPERKUP ŠPANIJE: Mandžukić u 2. minutu srušio Real!

Fudbal -
Gol odluke postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić već u 2. minutu, a Atletiko je osvojio drugi trofej Superkupa u istoriji, pošto je prethodno slavio 1985. godine

MADRID - Fudbaleri Atletika osvojili su trofej španskog Superkupa pošto su u petak veče u Madridu pobedili u revanš utakmici ekipu gradskog rivala Reala sa 1:0.

Gol odluke postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić već u 2. minutu, a Atletiko je osvojio drugi trofej Superkupa u istoriji, pošto je prethodno slavio 1985. godine.

Na ispunjenom Visente Kalderonu odigrana je veoma dobra utakmica, mnogo sadržajnija od prve na Santjago Bernabeu u utorak, kada je bilo 1:1.

Nošen podrškom sa tribina, Atletiko je furiozno ušao u meč, pa je Mandžukić odmah savladao golmana Kasiljasa.

Na ivici šesnaesterca primio je sjajan pas Grizmana i preciznim šutem pogodio donji levi ugao.

http://www.youtube.com/watch?v=sp8fcEoiAbY

Domaćin je znalački čuvao vođstvo taktički gotovo besprekornom igrom, iako je Real do isteka 45 minuta bio konkretniji i nešto opasniji, pa je u par navrata propustio lepe prilike (Rodrigez, Bejl).

U tom periodu trener Atletika Dijego Simeone isključen je zbog prigovora.

Drugo poluvreme počelo je gotovo na isti način. Ponovo je Atletiko krenuo silovito, mogao je da duplira prednost, ali je Garsija pogodio prečku, potom šutirao preko gola, a Koke iznad prečke.

Domaći tim delovao je sve bolje i sigurnije u nastavku utakmice snažnog tempa, prepune naboja. Imao je inicijativu, a Real nije nalazio rešenja da sruši granitnu odbranu popularnih "jorgandžija", iako je na poluvremenu u teren ušao nedovoljno oporavljeni Kristijano Ronaldo.

Nije imao prilike da se istakne, bio je budno čuvan, a trener "kraljevskog kluba" Karlo Anćeloti večeras nije računao na Anhela Di Mariju, koji je najavio odlazak iz Reala.

Na kraju šampion Primere Atletiko potpuno zasluženo je stigao do trijumfa u velikom derbiju protiv osvajača Kupa kralja, jer je u celini prikazao bolju i sadržajniju igru, na oduševljenje mnogobrojnih navijača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track