Lazar Marković: Pobedićemo Siti na Etihadu!
Foto: Beta Ap

Markec debituje u Premijer ligi

Lazar Marković: Pobedićemo Siti na Etihadu!

Fudbal -
Aleksandar Kolarov sa svojim saigračima iz odbrane Sitija pokušaće da zaustavi desno krilo Liverpula

Reprezentativac Srbije Lazar Marković debitovaće večeras (21.00) za Liverpul na stadionu Etihad, u derbiju Premijer lige, protiv aktuelnog šampiona Engleske, a tokom meča ga verovatno očekuje žestoku bitka s kolegom iz nacionalnog tima, bekom Mančester sitija Aleksandrom Kolarovim!Nakon fenomenalne prošle sezone u dresu Benfike, Markec je konačno dočekao da svoj talenat, potencijal i kvalitet pokaže u najjačoj ligi na svetu. Lazar je dolaskom u klub s Enfild rouda postao najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji srpskog fudbala, ali je zbog povrede propustio start sezone i duel sa Sautemptonom.Navijači crvenih u Markoviću već vide novog Patrika Bergera, a Srbin pred svoj debi ima ogromna očekivanja.- Spreman sam i jedva čekam da zaigram! U Liverpul sam došao s istim samopouzdanjem koje sam imao prethodnih godina u Benfiki i Partizanu. Uveren sam da i ovde mogu da osvojim titulu već u prvoj sezoni. Imamo odličnu ekipu, najbolje navijače, a moja dužnost prema njima je da postanem jedan od najboljih igrača Premijer lige. Za početak, biću zadovoljan pobedom na Etihadu - rekao je Marković.Prema mišljenju sportske redakcije Kurira, menadžer Liverpula Brendan Rodžers najverovatnije će Markovića uvesti u igru u poslednjih pola sata jer je Srbin odsustvovao duže vreme s terena zbog povreda.

Marković vs Kolarov U zavisnosti od kretanja rezultata i zamisli Brendana Rodžersa, Lazar Marković bi u meču protiv Mančester sitija mogao da igra na tri različite pozicije. Ukoliko 20-godišnji krilni napadač Liverpula bude igrao po desnoj strani, protiv sebe će imati saigrača iz reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova, koji će u derbiju biti levi bek.Mnogo iskusniji Kolarov odlično poznaje Markovića s mečeva nacionalnog tima, ali i treninga u Staroj Pazovi, što bi defanzivcu „orlova“ donelo prednost u ovom duelu.Šanse protiv Kolarova: 60-40 za iskusnijeg Srbina

Marković vs Demikelis i KompaniTandem štopera Sitija u večerašnjem derbiju činiće 33-godišnji Martin Demikelis i kapiten Vensan Kompani. U slučaju da Lazar pređe u sredinu napada Liverpula, poslednja linija „građana“ mogla bi da bude na velikim mukama. Ovo se posebno odnosi na Argentinca, koji je čak 13 godina stariji od Srbina i teško da će moći da izdrži duel s mnogo bržim Markovićem.

Marković vs KlišiIako je Markecu glavna pozicija u timu desno krilo, Srbin bez problema igra i na suprotnoj strani. Po ekipu Brendana Rodžersa, ali i samog Lazara, upravo bi ova uloga trebalo da donese najviše uspeha, pošto bi i u tom slučaju Marković protiv sebe imao 29-godišnjeg Gaela Klišija. Francuz je možda najslabija karika u Pelegrinijevom timu, a i primarna pozicija mu je na suprotnoj strani terena.

OduševljenMARKEC SE RADUJE MARIJU!Dolazak Marija Balotelija u Liverpul izazvao je različite reakcije među navijačima crvenih. Mnogi smatraju da Italijan nije dobar izbor, ali reprezentativac Srbije ne misli tako.- Veoma sam uzbuđen zbog Balotelijevog dolaska. Volim dobre igrače i želim da igram s njima u ekipi, a Mario je sigurno svetska klasa. Njegov dolazak na Enfild će dodatno pove ćati konkurenciju u timu - kaže Markec.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track