PARTIZAN GOSTUJE NEFČIJU: Korak do Evrope i 1,3 miliona evra
Foto: Dado đilas

Crno-belima dovoljan i remi da eliminiše Azerbejdžance

PARTIZAN GOSTUJE NEFČIJU: Korak do Evrope i 1,3 miliona evra

Fudbal -
Crno-beli imaju gol prednosti iz prvog meča u Beogradu (3:2) i sjajnu priliku da ostanu jedini srpski tim koji će igrati na evropskoj sceni

Fudbaleri Partizana trenutno su jedini srpski predstavnici u Evropi, a da li će čast srpskog fudbala na evrosceni braniti do decembra ili će se već večeras pridružiti Vojvodini, Jagodini i Čukaričkom, zavisi samo od njih.Klub iz Humske ima gol viška iz prvog meča plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv ekipe Nefčija (3:2) i 90 minuta borbe u Bakuu, koja počinje u 18 časova, pokazaće da li je to dovoljno ili ne. Crno-beli obećavaju da se neće braniti, već da će, bez obzira na povoljan rezultat od pre sedam dana, pokušati da savladaju protivnika i tako trijumfalno ispune svoj primarni cilj.- Put u Ligu Evrope nam obezbeđuju bilo kakva pobeda ili nerešen ishod, ali mi želimo da trijumfujemo. Imamo kvalitet za to, bez poraza smo od aprila i meča protiv Napretka u Kruševcu, tako da verujemo u prolaz dalje - kaže trener Partizana Marko Nikolić.

Nikolić: Igraju nam dva znaka, ali idemo na pobedu
Nikolić: Igraju nam dva znaka, ali idemo na pobedu

Dugo osporavani Petar Grbić ove sezone je konačno počeo da pruža partije koje su ga preporučile klubu iz Humske, pa i od njegovog raspoloženja u dobroj meri zavisi konačan ishod večerašnjeg duela.- Na startu sezone smo ispred sebe postavili cilj da igramo jesen u Evropi i večeras u Bakuu imamo priliku da ga ostvarimo. Doputovali smo u Azerbejdžan s golom viška iz prvog duela u Beogradu, zbog čega kažem da sve zavisi od nas, mada Nefči zaslužuje svaki respekt. Ipak, smatram da smo dovoljno iskusni da zabeležimo povoljan rezultat i plasiramo se u grupnu fazu Lige Evrope - naglašava Grbić.

Puna podrškaI ÐURIĆ U BAKUUPredsednik Partizana Dragan Ðurić otputovao je juče s ekipom u Bakuu, što je prvi put ove sezone da prvi čovek kluba iz Humske uživo posmatra crno-bele na nekom gostovanju, budući da je propustio putovanja na Farska Ostrva i u Bugarsku. On je na ovaj način odlučio da pruži podršku ekipi u najvažnijoj utakmici sezone, koja bi pored sportskog uspeha srpskom vicešampionu donela i nezanemarljivu finansijsku injekciju od 1,3 miliona evra.

Liga Evrope, revanš mečevi plej-ofaAktobe - Legija (0:1), Viljareal - Astana (3:0), Omonija - Dinamo Moskva (2:2), Totenhem - AEL (2:1), Tvente - Karabah (0:0), Rapid - Helsinki (1:2), Metalist - Ruh (0:0), Šahjtor - PSV (0:1), Nasional - Dinamo Minsk (0:2), Rio Ave - Elfsborg (1:2), Sent Etjen - Karabikspor (0:1), Dinamo Zagreb - Petrolul (3:1), Lokomotiva - Apolon (1:1), Debrecin - Jang bojs (1:3), Fejenord - Zarja (1:1), Sparta Prag - Zvole (1:1), Mitjiland - Panatinaikos (1:4), Rostov - Trabzonspor (0:2), PAOK - Zimbru (0:1), Makabi TA - Asteras Tripolis (0:2), Briž - Grashopers (2:1), Nefči - Partizan (2:3), Cirih - Spartak Trnava (3:1), Hal - Lokeren (0:1), Astra - Olimpik Lion (2:1), Torino - Split (0:0), Krasnodar - Real Sosijedad (0:1), M‘gladbah - Sarajevo (3:2), Šerif - Rijeka (0:1), Hajduk - Dnjepar (1:2), Inter - Stjarnan (3:0).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track