DOTRAJALI STADIONI: Srbija više neće imati gde da igra
Foto: Beta Ap Darko Vojinovic

Uskoro ćemo biti domaćini u inostranstvu

DOTRAJALI STADIONI: Srbija više neće imati gde da igra

Fudbal -
Oronula infrastruktura oteraće naše klubove i reprezentaciju iz zemlje jer UEFA ima sve manje sluha za nerad

Srbija je iz godine u godinu sve bliža situaciji da će morati da važne evropske mečeve, pa čak i utakmice nacionalnog tima organizuje u inostranstvu, jer naši stadioni iz mnogo razloga ne zadovoljavaju kriterijume koje su postavili UEFA i FIFA.Predsednik FSS Tomislav Karadžić ponavlja da je stanje u kojem funkcioniše fudbal u Srbiji postalo alarmantno.- Tačno je da su reflektori za stadion Crvene zvezde obezbeđeni od sredstava koje UEFA daje svim članicama, a tačno je i da ćemo pozajmicom Partizanu omogućiti da pitanje trave skinemo s dnevnog reda - kaže Karadžić za Kurir.

Klubovi mu traže pare za plate... Tomislav Karadžić
Klubovi mu traže pare za plate... Tomislav Karadžić

Reprezentativci Francuske nisu mogli da veruju da danas neko u Evropi može da igra utakmice na podlozi kakva je na stadionu u Humskoj.- Naši reprezentativci su posle utakmice pričali da je nemoguće napraviti dva pasa po onakvom terenu - kaže Karadžić i dodaje:- Nalazimo se u izuzetno lošem položaju. FSS trpi pritiske sa svih strana. Svakog dana javljaju se novi klubovi sa zahtevom da im se pomogne u isplatama plata za zaposlene. Sa jedne strane, kod nas postoji želja da pomognemo, ali sa druge strane, činjenica je da mi stvarno nemamo te pare.

Dragan ĐurićMOŽEMO MI SAMI- Hvala im na renoviranim svlačionicama, a što se tiče trave, ako žele da nam pomognu, neka urade to, a ako neće, mi ćemo sami. FSS nama ne pomaže. Sve što smo dobili od njih bile su kratkoročne pozajmice, koje smo vratili prvom prilikom - rekao je predsednik Partizana Dragan Đurić.

Zvezdan TerzićPOMOĆI ĆE I SEBI- Reflektori dolaze od sredstava iz fonda UEFA zahvaljujući aplikaciji FSS. Ne vidim ništa čudno u tome da FSS pomogne, jer u konkretnom slučaju pomažu sebi, ako već planiraju da organizuju mečeve reprezentacije na našem stadionu - kaže generalni sektretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track