PROTIV NN LICA: Partizan podneo krivičnu prijavu zbog antisemitskog transparenta
Foto: Dejli Mejl

Uključene službe bezbednosti

PROTIV NN LICA: Partizan podneo krivičnu prijavu zbog antisemitskog transparenta

Fudbal -
Zbog ovog incidenta Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu, a Partizan bi mogao da bude kažnjen novčano ili igranjem bez publike na svom terenu

BEOGRAD - Fudbalski klub Partizan podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica odgovornog za postavljanje antisemitskog transparenta na meču sa Totenhemom u prvom kolu Lige Evrope.

"Fudbalski klub Partizan podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica. U taj proces uključene su službe bezbednosti kako bi se u nakraćem mogućem roku našao počinilac koji bi u skladu sa zakonom bio sankcionisan zbog antisemitizma na stadionu", rečeno je u klubu iz Humske.

Ranije danas, Partizan je osudio danas postavljanje antisemitskog transparenta i izvinio se zbog toga.

Zbog ovog incidenta Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu, a Partizan bi mogao da bude kažnjen novčano ili igranjem bez publike na svom terenu.

Grupa navijača Partizana želela je sinoć da isprovocira fudbalere Totenhema transparentom u stilu logoa iz čuvene britanske serije "Mućke", odnosno "Only fools and horses", aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica među Jevrejima.

"Smatram da među nama žive maloumnici koji šalju pogrešnu i nepristojnu sliku u svet. Maloumnik je zaista jedini adekvatan izraz za to. Potrudićemo se da u saradnji sa nadležnim organima identifikujemo pojedinca ili grupu koja je to uradila. Moramo da unapredimo svest ljudi i da radimo na tome da ovih stvari bude sve manje", rekao je Grubor.

Sinoćnji duel između Partizana i Totenhema u prvom kolu C grupe Lige Evrope završen je bez golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track