KARADŽIĆ: Voleo bih da sam dobio sat od 20.000 evra kao Platini
Foto: Dado Djilas

Ceni poklone

KARADŽIĆ: Voleo bih da sam dobio sat od 20.000 evra kao Platini

Fudbal -
Moj sat vredi 60 evra, a možda imam i neki skuplji, ali ovaj mi najviše odgovara, rekao je predsednik FSS, koji je napomenuo da se ne bi složio sa prvim čovekom evropskog fudbala i da bi po naređenju FIFA vratio takav poklon.

Odluka Fudbalskog saveza Brazila da pokloni skupocene satove svim predsednicima fudbalskih saveza zemalja koje su učestvovale na Svetskom prvenstvu, kao i članovima Izvršnog odbora FIFA izazavala je veliku buru u javnosti, a prvi se oglasio Etički komitet Međunarodne fudbalske organizacije koji je zatražio od svih koji su dobili ručne časovnike u iznosu od 20.000 evra, da ih vrate.

Međutim, predsednik UEFA Mišel Platini je odbio da to učini z bog moralnog kodeska FIFA, uz obrazloženje da će sumu novca u vrednosti sata uplatiti u humanitarne svrhe. Povodom ove “afere” oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, koji je rekao da bi voleo da se i on našao među onima koji su dobili skupoceni poklon."Nisam, nažalost, dobio taj sat, ali inače volim satove i voleo bih da sam dobio takav poklon. Moj sat vredi 60 evra, a možda imam i neki skuplji, ali ovaj mi najviše odgovara", rekao je Karadžić, koji je napomenuo da se ne bi složio sa prvim čovekom evropskog fudbala i da bi po naređenju FIFA vratio takav poklon.

"U svakom slučaju vratio bih sat, u slučaju da je to stav Izvršnog komiteta FIFA. VIdeću se sa Blaterom u ponedeljak na sastanku u Cirihu i pitaću ga o čeu se tu radi. Ne bih želeo više da komentarišem o toj temi, jer nije pametno da se mešam između FIFA i UEFA, jer naš Savez ima dobre odnose i sa Blaterom i sa Platinijem", završio je Karadžić.

Kurir sport / Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track