Roj Kin: Ferguson je je.ena ku.čina!
Foto: Beta Ap

Ništa nije prećutao: Kapiten otkrio prljav veš sa Old Traforda

Roj Kin: Ferguson je je.ena ku.čina!

Fudbal -
Drugo poluvreme: On u svojoj knjizi opisao sukobe s menadžerom i saigračima iz Junajteda

Jedan od najuspešnijih kapitena u istoriji Mančester junajteda, Irac Roj Kin opisao je u svojoj knjizi „Drugo poluvreme“ detalje rastanka s klubom sa Old Traforda.- Pitao sam Fergusona da li bih mogao da igram za neki drugi klub - otkrio je Kin, koji je u to vreme bio meta kritika saigrača, a ni odnosi s pomoćnim trenerom Karlosom Keirošom nisu bili na potrebnom nivou.Žestoko vređanje- Ferguson mi je odgovorio: „Da, možeš, pošto ionako raskidamo tvoj ugovor“. „Da i ja mislim da smo došli do kraja“, rekao sam, a zapravo sam pomislio da je je. ena ku. čina.Da je bilo vruće i među igračima saznajemo po opisu sukoba s golmanom Peterom Šmajhelom tokom azijske turneje 1998. godine.

Tuča sa Šmajhelom- „Dosta mi te je, vreme je da rešimo stvari“, rekao je, a ja sam se složio. Došlo je do tuče, koja je trajala desetak minuta... Peter je krupan momak - napisao je Kin i dodao da je za tuču kriv i alkohol.- Probudio sam se i video da su mi šake otečene, a jedan prst iskrivljen. Niki Bat me je podsetio šta se dogodilo. On je zapravo bio sudija tokom tuče. Kasnije je bila konferencija za medije, na koju je Peter morao da ide s naočarima za sunce pošto mu je jedno oko bilo modro - prepričao je Kin.

KlovnO'ŠEJ JE DOVEO RONALDARoj Kin je otkrio da je za dolazak Kristijana Ronalda u Mančester najveći krivac defanzivac Džon O‘Šej.- Igrali smo sa Sportingom na otvaranju njihovog stadiona i videli smo koliko je dobar Ronaldo. Čuvao ga je O‘Šej, koji je završio kod lekara jer mu se vrtelo u glavi od Kristijanovih driblinga. Odatle i šala da je Džon „krivac“ što je Mančester odlučio da angažuje Ronalda, za koga sam odmah pomislio da će biti jedan od najboljih svih vremena - objasnio je Kin.Bez kajanjaČEKAO SAM DA POKOSIM HALANDAKrvnički start nad igračem Mančester sitija Alf-Ingeom Halandom jedna je od stvari po kojoj će Kin ostati upamćen.- Žalim zbog mnogo toga u životu, ali ne i zbog Halanda. Dugo sam čekao da ga pokosim. Hteo sam da ga udarim, ali ne i povredim - rekao je Irac, koji je Halandu uništio koleno i uticao na kraj njegove karijere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track