BEZOBRAZNI BALISTA: Slavi OVK, a hoće na meč u Srbiju

Zahtev navijača iz Prištine

BEZOBRAZNI BALISTA: Slavi OVK, a hoće na meč u Srbiju

Fudbal -
Albert Kastrati, koji se hvali obeležjima terorista s Kosova, tražio 300 karata za meč „orlova“ i Albanije

Vođa albanskih navijača iz Prištine Albert Kastrati tvrdi da će sa grupom od 300 Albanaca doći u Beograd na utakmicu između Srbije i Albanije. Ipak, lice koje slavi albanske teroriste iz OVK i slika se u uniformi te ozloglašene terorističke organizacije sa automatom „AK-47“ u rukama nije dobrodošlo u Srbiju.

Obožavalac JašarijaIzvesni Albert Kastrati u listu Koha ditore rekao je da je njegova navijačka grupa predala dokumentaciju u Tirani i da očekuje dolazak u Beograd. Na Fejsbuk profilu objavio je nekoliko fotografija u uniformi OVK, a slikao se i ispod fotografije teroriste Adema Jašarija.- To i jeste suština njihove prljave igre. Oni neće da nam na vreme dostave kakva kategorija lica treba da nam uđe u zemlju. Takvi ne dolaze na utakmicu radi fudbala, već sa ciljem da ugroze bezbednost naših navijača. Ja sam odgovoran za bezbednost svih na stadionu i ja to neću dozvoliti - kaže za Kurir general policije i komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov i dodaje:

Sa kalašnjikovom u uniformi OVK... Albert Kastrati
Sa kalašnjikovom u uniformi OVK... Albert Kastrati

Prljave igre FS Albanije- FS Albanije nije ispoštovao proceduru UEFA kada je reč o utakmicama povećanog rizika. Spisak navijača, ali i ljudi koji dolaze u njihovoj delegaciji trebalo je da nam pošalju pre 30 dana, a oni to još nisu uradili. Kako onda mi da proverimo sve njih i garantujemo im bezbednost. Oni to namerno rade jer hoće da izazovu haos, a mi kao država o tome treba da zauzmemo jasan stav. Ko god ne zadovolji bezbednosnu proceduru, neće moći da uđe u Srbiju. Tačka!Utakmica između Srbije i Albanije biće odigrana 14. oktobra u Humskoj, a Albanci su dobili 1.125 karata.

Mirkov (FSS): Namerno to rade jer hoće da izazovu haos u Beogradu - Foto Fonet, Dragan Antonić
Mirkov (FSS): Namerno to rade jer hoće da izazovu haos u Beogradu - Foto Fonet, Dragan Antonić

Briga ih za fudbalSEDEĆETE U HOTELUFS Albanije najmanje interesuje fudbal.- Do juče nam iz Tirane nisu poslali obaveštenje u kom će hotelu biti njihova reprezentacija, koliko ih dolazi u Beograd, planiraju li posete na neka mesta. Nije slučajno to što rade. Pa ne možemo mi svakome od njih da dodelimo patrolu od granice do Beograda. Kako da im garantujemo bezbednost kad o njima ništa ne znamo. Ne mogu i neću da ih čekam dva dana pred utakmicu. Kako stvari stoje, sedeće u hotelu - jasan je Mirkov.

Albanske zastaveUJEDINJENI PROTIV SRBIJEVođa navijača iz Prištine Albert Kastrati veruje da neće biti problema sa srpskom policijom u Beogradu.- Zajedno sa navijačima iz Albanije idemo u Srbiju, tako da neće biti podela na one koji dolaze iz Albanije i one sa Kosova. Nosimo nacionalne zastave Albanije. Spremamo odgovarajuću koreografiju. Nećemo provocirati incidente kako FS Albanije ne bi bio kažnjen od UEFA - poručio je Kastrati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track