PREDSEDNIK PRIŠTINE: Srbija treba da stvori uslove da Albanija pobedi u Beogradu

Fudbal, ne politika

PREDSEDNIK PRIŠTINE: Srbija treba da stvori uslove da Albanija pobedi u Beogradu

Fudbal -
To će doprineti smanjenju napetosti. Isto treba da važi i za revanš u Elbasanu, rekao je Remzi Ejupi

Predsednik Fudbalskog kluba Priština, Remzi Ejupit kaže da Srbija ima dobre šanse da doprinese smanjenju tenzija između dva naroda i integraciji u Evropi.

Prema njegovim rečima Srbija bi trebalo da utakmicu sa Albanijom, koja se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine igra na stadionu Partizana iskoristi kao svedočenje da je spremna da se izvini kosovskim Albancima i opravda težnju da se uključi u evropske integracije.

Za tako nešto kaže Ejupit trebalo bi da se na stadionu u Humskoj odigra meč bez tenzija. "Hajde da Srbija dokaže da ne postoji slava, čak i ako pobedi Albaniju, jer ovo je samo fudbalska utakmica, a ne kraj", rekao je Ejupit.

"Mi svi znamo da Srbija ima zločine počinjene na Kosovu tokom rata, za šta se nije izvinila. Dakle, Srbi treba da koriste ovaj meč sa Albanijom da objave spremnost da se kaže izvini, što bi dovelo do smanjenja tenzija. Tako da je ovo veoma dobra šansa za Srbiju, da utire put ka Evropi ", rekao je Ejupit.

On je potom nastavio:

"Srbija mora da stvori uslove da se Albanci osećaju veoma opušteno u Beogradu. pa čak i da pobede. To će doprineti smanjenju napetosti. Isto treba da važi i za revanš u Elbasanu," rekao je Ejupit, želeći uspeh Albaniji.

Ejupit je potom rekao da su Albanci doprineli mnogim uspesima sporta u bivšoj Jugoslaviji, a neki čak i igrali za Partizan (Fadij Vokri Dževad Prekazi Luan Prekazi Isa Sadriu Kujtim Šalja...), upravo na stadionu, gde će se večeras sastati dva tima.

"Oni su napravili veliki doprinos sportu u vreme bivše Jugoslavije, a trebalo je da danas kroz meč sa Albanijom, da im Srbija izrazi zahvalnost", rekao je Ejupit.

Kurir sport / Zeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track