UEFA I FIFA REAGUJTE: Braća Džaka pozivaju na rat protiv Srbije
Foto: Facebook

Albanci ne prestaju sa provokacijama

UEFA I FIFA REAGUJTE: Braća Džaka pozivaju na rat protiv Srbije

Fudbal -
Svetska i evropska kuća fudbala morali bi da reaguju na direktne provokacije dvojice fudbalera

TIRANA - Albanski fudbaler Talant Džaka nastavio je da daje provokativne izjave posle povratka iz Srbije i prekinutog meča kvalifikacija za EP 2016. godine.

Talant Džaka je na svom Fejsbuku profilu vređao Srbiju."Crno i crvena zastava je bila na zemlji, ja sam pritrčao i nisam dao Škijama da je diraju. Hvala vam svima na podršci. Nacionalnu zastavu treba prvo braniti, moramo je odbraniti. Borićemo se protiv Srbije, i učinićemo Albaniju i Kosovo ponosnim“, napisao je Talant Džaka.

Njegov mlađi brat Granit Džaka koji igra za Švajcarsku takođe je nastavio sa provokacijama."Ponosan sam na tebe mlađi brate! Životom ću se boriti protiv Srbije i učiniti narod ponosnim narod na Kosovu i Albaniji", napisao je Granit Džaka.

Zbog ovakvilj provokativnih i zapaljivih izjava morali bi da se oglase Svetska fudbalska federacija FIFA i evropska kuća fudbala UEFA i kazne reprezentativce Albanije i Švajcarske.
Utakmica kvalifikacija za EP 2016. godine na stadionu Partizana između Srbije i Albanije prekinuta je u 42. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je iznad terena počeo da leti dron - mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacionaliste.Zastavu je na teren oborio Stefan Mitrović, koji tim činom nije želeo da provocira protivničke fudbalere. Međutim, na njega su nasrnula dvojica fudbalera Albanije Andi Lila i Talant Džaka. U tom trenutku došlo je incidenta u koju su se uključili i ostali fudbaleri oba tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track