ŽESTOKA REAKCIJA IZ PARTIZANA: Brutalna i šovinistička provokacija Albanaca
Foto: Partizan

Oglasili se i crno-beli

ŽESTOKA REAKCIJA IZ PARTIZANA: Brutalna i šovinistička provokacija Albanaca

Fudbal -
Predsednik Partizana Dragan Đurić istovremeno je demantovao povezivanje njegovog imena i kluba sa uvredljivim skandiranjem na račun srpskog premijera Aleksandra Vučića tokom utakmice

BEOGRAD - Fudbalski klub Partizan izrazio je žaljenje zbog incidenata na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu. "Partizan duboko žali zbog događaja na utakmici Srbija - Albanija izazvanog brutalnom, sovinističkom provokacijom gostujuće ekipe", navodi se u saopštenju Partizana. Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak uveče na stadionu Partizana, posle incidenta kada se iznad terena pojavila zastava "Velike Albanije" zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima. Crno-beli su poručili da veruju da je Fudbalski savez Srbije (FSS) učinio sve da se incidenti spreče. "Partizan veruje da je FSS kao organizator utakmice učinio sve da se incidenti i njihove posledice spreče i umanje i nadamo se da će Evropska fudbalska unija (UEFA) to ceniti prilikom donošenja konačne odluke", dodaje se u saopštenju Partizana. Predsednik Partizana Dragan Đurić negirao je da je povezan sa skandiranjem protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića na utakmici Srbija-Albanija i ocenio da su suprotne tvrdnje novi napad na njega i Partizan.

Đurić je u izjavi za medije kazao da sinoćnjem meču nije prisustvovao niti učestvovao u njegovoj organizaciji. "Povezivanje mog imena sa ispadom izvesnog Igora Mikića, koga ne poznajem, neistinito je, zlonamerno i predstavlja grub napad na mene i FK Partizan. Očekujem da će autori ove neistine objaviti odgovarajuću ispravku", naveo je Đurić. Jedan gledalac na utakmici Srbija-Albanija upao je sinoć pred kamere RTS tokom prenosa uživo i vikao pogrde parole premijeru Aleksandru Vučiću. Pojedini mediji objavili su da je reč o Igoru Mikiću, članu SRS, koga su na taj čin podstrekivali pojedinci iz FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track