ODRAPIĆE BALISTU: Nacisti Džaki visoka kazna

Švajcarci neće imati milosti

ODRAPIĆE BALISTU: Nacisti Džaki visoka kazna

Fudbal -
Disciplinska komisija Fudbalske lige Švajcarske mogla bi da kazni igrača Bazela sa više od 10 mečeva suspenzije ukoliko se dokaže da je koristio hitlerovski pozdrav

Disciplinska komisija Fudbalske lige Švajcarske pokrenula je postupak protiv Albanca Taulanta Džake zbog nacističkog pozdrava na meču između Bazela i Jang bojsa, a ukoliko se dokaže njegova krivica, štoper crveno-plavih mogao bi da dobije višemesečnu suspenziju, kao i novčanu kaznu od minimum 50.000 evra, pišu tamošnji mediji!

Džaka tvrdi da je podigao desnu ruku kako bi se javio porodici
Džaka tvrdi da je podigao desnu ruku kako bi se javio porodici

Međutim, Taulant, koji je pre samo osam dana bio jedan od najratobornijih na meču između Srbije i Albanije, kad je u besu šutirao stolicu, brani se da nije imao nameru da pozdravlja navijače nacističkim salutiranjem, već da je podigao desnu ruku kako bi se javio porodici. Možda bi ova tvrdnja i prošla kod „disciplinaca“ da Džaka prethodno nije držao ruku na srcu kao i Hitlerovi jurišnici, pa su slabe šanse da se izvuče nekažnjen.Prema pravilima Švajcarske fudbalske lige, svako propagiranje politike na stadionu kažnjava se zabranom nastupa od jedne do deset utakmica, ali ova sankcija nije fiksna jer zavisi od težine dela. Švajcarci su izuzetno netolerantni prema rasizmu, nacizmu i fašizmu, pa postoji mogućnost da suspenzija bude i veća od 10 mečeva.Albancu ne ide u prilog ni ponašanje nakon prekinutog meča između Srbije i Albanije. On je zapaljivim komentarima na Fejsbuku otvoreno raspirivao mržnju prema srpskom narodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track