Karadžić: Platini mi obećao pravdu

Zvanični Nion sutra odlučuje o prekidu

Karadžić: Platini mi obećao pravdu

Fudbal -
Predsednik FSS Tomislav Karadžić tvrdi da mu je Francuz obećao da će presuda za meč Srbije i Albanije biti po pravilima UEFA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da će Disciplinska komisija UEFA doneti pravednu presudu u slučaju prekinute utakmice između naše reprezentacije i selekcije Albanije, odigrane 14. oktobra u Beogradu.Karadžićev optimizam temelji se na obećanju prvog čoveka evropske „kuće fudbala“ Mišela Platinija u nedavnom direktnom razgovoru.Argumentacija kod FSS- Razgovarali smo s predsednikom UEFA Mišelom Platinijem. Rekao nam je da će disciplinska komisija u četvrtak doneti pravednu odluku o kaznama za incidente i prekid utakmice Srbija - Albanija - izjavio je Karadžić za tursku novinsku agenciju Anadolija.Argumentacija je, prema mišljenju Karadžića, na strani FSS, jer je ceo svet mogao da se uveri šta je izazvalo incident i prekid meča.- Prekid utakmice izazvala je letelica sa zastavom „velike Albanije“. Da nije bilo toga, utakmica bi bila završena na najbolji način. Sve je inicirala albanska strana.Instrukcije sa klupeU dokumentaciji koja je poslata u Nion zapisano je da albanski fudbaler Taulant Džaka prima instrukcije sa svoje klupe, posle čega kreće u napad na Stefana Mitrovića.- Na snimcima se jasno vidi da se njihov igrač Džaka okreće prema klupi Albanije, odakle dobija uputstvo da ode po zastavu „velike Albanije“ koja je visila na letelici. Zaleće se na našeg fudbalera Stefana Mitrovića, koji je skidao zastavu da bi utakmica bila nastavljena. Tada nastaje haos, zbog čega je meč prekinut - tvrdi Karadžić.

ButarisNEK SE IGRA U SOLUNUGradonačelnik Soluna Janis Butaris uputio je javnu ponudu Srbiji i Albaniji da njegov grad bude neutralni teren na kojem će biti organizovana utakmica između dva nacionalna tima. Prvi čovek najvećeg grada na severu Grčke smatra da bi odigravanje meča van dve države doprinelo smanjenju tenzija između dva naroda.

Mikić priznao greškuPOLICIJA DEMANTOVALA FSSFudbalski savez Srbije izdao je juče saopštenje u kojem demantuje ministra Nebojšu Stefanovića da je umešan u incident u kom je Igor Mikić u direktnom prenosu meča Srbija - Albanija vređao premijera Aleksandra Vučića. Ipak, privedeni Mikić je dao izjavu u kojoj kaže da je ulaznicu za VIP ložu 2 dobio od svog prijatelja, jer mu je pokojni otac bio delegat FSJ. Mikić je rekao da se iskreno kaje zbog incidenta koji je počinio. Njegova izjava je demanti današnjeg saopštenja Fudbalskog saveza Srbije, u kojem stoji da je svaka osoba koja je aplicirala za akreditaciju morala da dođe po nju lično, pri čemu je propusnica bila plastificirana s fotografijom vlasnika. Isto tako, FSS je tvrdio da nije izdao nikakvu propusnicu ili akreditaciju licu koje je napravilo incident.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track