(FOTO) TOLERANCIJA U PRAKSI: Navijački klubovi Srba i Hrvata odigrali prijateljski meč u Beogradu

Lepša strana sporta

(FOTO) TOLERANCIJA U PRAKSI: Navijački klubovi Srba i Hrvata odigrali prijateljski meč u Beogradu

Fudbal -
Ovaj meč se odigrao kao sastavni deo celodnevnog događaja, posvećenom širenju tolerancije, borbe protiv rasizma i ksenofobije na fudbalskim borilištima
1 / 3

Tokom prethodnog vikenda na stadionu Voždovca odigrana je prijateljska utakmica fan klubova reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Ovaj meč se odigrao kao sastavni deo celodnevnog događaja, posvećenom širenju tolerancije, borbe protiv rasizma i ksenofobije na fudbalskim borilištima.

Pored utakmice održane su i prezentacije i predavanja na pomenute teme sa predavačem Zoranom Stevanovićem, predstavnikom FARE za Balkan, koji je izveštaj sa snimcima i slikama prosledio u centralu te organizacije i UEFA, a celodnevnu manifestaciju upriličio je i zajednički obilazak Beograda dve fan klub organizacije.

"Ovim želimo da istaknemo da se fan klub Orlovi i dalje zalaže za pozitivne vrednosti u društvu, kao i to da nastavljamo da aktivnim učešćem, u međunarodnim telima koji okupljaju navijače širom sveta, promovišemo ispravnu navijačku kulturu i ljubav prema fudbalu i sportu u opšte", saopštili su "Orlovi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track