SEP BLATER OPTUŽUJE: UEFA je kriva za haos u Beogradu!
Foto: Rojters

Poručio preko Rusa

SEP BLATER OPTUŽUJE: UEFA je kriva za haos u Beogradu!

Fudbal -
Predsednik FIFA optužio čelnike evropske „kuće fudbala“ da su napravili katastrofalnu grešku što su Srbiju i Albaniju stavili u istu grupu

Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je za TV kanal Raša tudej da najveći deo odgovornosti za incidente na meču kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije snosi UEFA, koja je dozvolila da se dva nacionalna tima nađu i istoj grupi!Iskusni Švajcarac ističe da u kvalifikacionim ciklusima koji su pod ingerencijom FIFA nikad ne mogu da se sastanu dve ekipe čiji bi mečevi mogli da budu ispolitizovani i donesu konflikt umesto igre.- U fudbalu su nacionalni timovi najbolji ambasadori svojih država, ali pre početka takmičenja moramo biti oprezni i pokušati da sprečimo u startu odigravanja utakmice za koje znate da mogu doneti sukob. U FIFA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nikad nećete videti, na primer, Jermeniju i Azerbejdžan u istoj grupi - rekao je Blater.Kriva je politikaIncident na stadionu Partizana za Blatera je poslednje upozorenje da UEFA mora mnogo ozbiljnije da obrati pažnju i spreči da se političke razmirice isteruju na videlo na fudbalskim mečevima.- Događaj iz Beograda nije pitanje koje rešava FIFA, ali mislim da smo za budućnost dovoljno upozoreni i da moramo da sprečimo slične situacije. Nećemo da stvaramo uslove gde politika ugrožava osnove fudbala, već suprotno zato što je fudbal tu da povezuje ljude - rekao je Blater.Predsednik svetske „kuće fudbala“ podsetio je na to da se fudbal igra u skoro svim državama sveta i da je obaveza svih čelnika da sačuvaju njegov integritet.Protiv rata- Fudbal se igra u skoro svim državama. U kvalifikacijama igraju čak i zemlje u kojima su se nedavno vodili ili se još vode oružani sukobi, poput Avganistana, Iraka, Sirije, Palestine... Moramo maksimalno da se potrudimo da u tako teškim okolnostima sačuvamo integritet fudbala - završio je Švajcarac.

Voli golmaneNOJER NAJBOLJI IGRAČ SVETANa pitanje novinarke ko je trenutno najbolji fudbaler sveta, predsednik FIFA je bez previše razmišljanja odgovorio:- Prema mom mišljenju, golman reprezentacije Nemačke je trenutno najbolji fudbaler na planeti. Ljudi često zaboravljaju koliku važnost golmani imaju u ekipi - tvrdi Blater.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track