ČELENDŽ U FUDBALU: Fifa proučava predlog o uvođenju snimka tokom utakmice

Radikalne promene

ČELENDŽ U FUDBALU: Fifa proučava predlog o uvođenju snimka tokom utakmice

Fudbal -
Fifa je navela da će na sastancima ovog meseca razmotriti i predlog da se u utakmicama mlađih kategorija uvede mogućnost privremenog izbacivanja iz igre, umesto crvenog kartona

CIRIH - Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da će krajem meseca proučiti mogućnost uvođenja video snimaka tokom utakmica, kako bi se pomoglo sudijama.

Predsednik Fife Sep Blater rekao je da bi trenerima trebalo dati da tokom utakmice provere sudijske odluke putem video snimka, a Međunarodni bord fudbalskih saveza (IFAB) će tu mogućnost proučiti na sastanku 24. i 25. novembra u Belfastu.

Sastanci IFAB i dve nove savetodavne grupe oblikovaće dnevni red za sednicu na kojoj će biti doneti odluka, na sastancima od 27. februara do 1. marta sledeće godine, navodi se u saopštenju.

Blaterov predlog mora da se testira pre nego što dobije odobrenje IFAB. On je rekao da želi da se snimci koriste u domaćim ligama i Svetskom prvenstvu za fudbalere do 20 godina na Novom Zelandu 2015. godine.

Treneri bi imali mogućnost da u toku jednog poluvremena jednom ili dva puta provere sudijske odluke.

Fifa je navela da će na sastancima ovog meseca razmotriti i predlog da se u utakmicama mlađih kategorija uvede mogućnost privremenog izbacivanja iz igre, umesto crvenog kartona i da se dopune pravila o ofsajdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track