Dušan Maravić: Albanske divljake podržava Zapad!

Albanci izazvali haos u Italiji

Dušan Maravić: Albanske divljake podržava Zapad!

Fudbal -
Ne čude me incidenti u Ðenovi, ali ubeđen sam da će im UEFA jednog dana stati na kraj

Ivan Bogdanov najveći je idol albanskim huliganima. Neverovatno, ali istinito. Albanski nasilnici, koji se ne mogu nazvati navijačima, tri puta su prekidali prijateljsku utakmicu sa Italijom (0:1) u Ðenovi priredivši haos na tribinama, ali i na terenu.Da je Ivan Bogdanov uzor Albancima, kojih je u Ðenovi bilo više od 15.000, potvrdio je i huligan koji je pokušao da imitira najozloglašenijeg srpskog navijača. Transparentom na albanskoj zastavi, na kojoj je pisalo „Vratio sam se, svi koji me mrzite. Jači nego ikad!“, uz datum 12. 10. 2010, kad je prekinut meč u Ðenovi, i 14. 10. 2014, kad je prekinuta utakmica u Beogradu između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EP 2016, huligan je odao počast Ivanu Bogdanovu.

Sablaznut... Dušan Maravić
Sablaznut... Dušan Maravić

Albanski navijač sedeo je na ogradi lica prekrivenog maramom, s podignutim srednjim prstom, baš kao i Bogdanov četiri godine ranije. Dušan Maravić, bivši fudbaler i čelnik Crvene zvezde, koji je godinama radio u UEFA, smatra da zvanični Nion mora stati na kraj Albancima.- UEFA mora da pripreti! Moglo se očekivati da Albanci, ali i Hrvati dobiju drakonske kazne. Ipak, Hrvatska je u Evropskoj uniji, a Albanija ima ogromnu podršku zapadnih sila, zbog čega se toleriše divljačko ponašanje njihovih navijača. Očekujem balans jer se u sve umešala politika - rekao je Maravić i dodao:- Albanci su prevršili meru. Od postanka UEFA ne pamti se da se neki savez tako odnosi prema takmičenju. Neverovatna oholost koja nema veze sa sportom. Ne izvinjavaju se nikome, već prave još veće incidente. Mislim da UEFA to više neće tolerisati, svesni su da tome moraju stati na kraj.

BezobrazlukOPET PROZIVALI PLATINIJAAlbanski navijači su i u Ðenovi nastavili s napadima na predsednika UEFA Mišela Platinija. Nakon što su puštanjem drona izazvali prekid meča Srbija - Albanija u Beogradu, nazvali su Platinija „srpskim plaćenikom“ i organizovali proteste protiv njega širom Evrope. Na utakmici protiv Italije Albanci su razvili transparent „Platini - vlasništvo Gasproma“.

ČinjeniceŠTA SU RADILI ALBANCI U ÐENOVI- između 15.000 i 20.000 albanskih huligana bilo na tribinama Marasija- s domaćom publikom pevali italijansku himnu- divljali i palili baklje- prozivali UEFA i Mišela Platinija- skandirali i držali transparente slaveći „veliku Albaniju“- tri puta prekidali utakmicu- jedan Albanac bacio se na kolena ispred Lorika Cane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track