UKINITE FUDBAL: Čemu služi Jelen superliga?!

Grobarima zabranjen put u Novi Pazar

UKINITE FUDBAL: Čemu služi Jelen superliga?!

Fudbal -
Poraz države: Na zahtev policije, derbi 14. kola JSL Novi Pazar - Partizan u nedelju (13.00) igraće se bez prisustva gostujućih navijača

Država Srbija još jednom je pala na ispitu pošto nije u mogućnosti organizuje utakmicu domaćeg šampionata između Novog Pazara i Partizana, čime je ionako loš fudbal u našoj zemlji potpuno izgubio smisao!Zajednica Superlige, u dogovoru s policijom, odlučila je da zabrani dolazak Grobara u Novi Pazar.

Samo dan kasnije, i Disciplinska komisija FSS naložila je Pazarcima da zbog nesportskog ponašanja u duelu s Borcem u derbiju 14. kola zatvore severnu tribinu, na kojoj se okupljaju najvatrenije pristalice domaćeg kluba. Paradoksalno je da fanovi domaćih klubova imaju veća prava u inostranstvu nego u sopstvenoj državi, a ovakvim potezom čelnika Superlige narušen je Ustav, koji svakom građaninu garantuje slobodu kretanja.

Jedni ne mogu u Beograd, drugima zabranjeno u Pazar... „Torcida“ i „grobari“
Jedni ne mogu u Beograd, drugima zabranjeno u Pazar... „Torcida“ i „grobari“

Huligani u Srbiji, po broju incidenata, među najgorima su u Evropi, ali to ne bi smelo da bude opravdanje da se na stadionima zatvaraju cele tribine. U prošlom kolu otkazan je meč između Voždovca i Pazaraca, a sve je češća praksa da simpatizerima bude zabranjen dolazak na stadione, čime se postavlja pitanje da li fudbal u ovakvim uslovima uopšte ima smisla.- Ne znam da li ima smisla, ali jednostavno ne smemo da dozvolimo da dođe do novog incidenta. Policija ne želi da rizikuje da Srbija izgubi još neki život i mislim da je njihova odluka ispravna - kažu u Zajednici.Iako će jedan deo naših državljana biti sprečen da dođe na stadion u Novom Pazaru, to neće sprečiti Albance s Kosova da prisustvuju meču i da po ko zna koji put iskoriste to za svoju prljavu kampanju.

Zajednica: Policija ne želi da rizikuje da Srbija izgubi još neki život
Zajednica: Policija ne želi da rizikuje da Srbija izgubi još neki život

Bakljade dozvoljene samo „delijama“ i „grobarima“NISU ISTE KAZNE ZA PAZAR I „VEČITE“Zajednica klubova Superlige je po ko zna koji put pokazala da ima dvostruke aršine kad se kažnjavaju „večiti rivali“ i ostale ekipe u nacionalnom šampionatu. Primera radi, za pristalice Novog Pazara važi da će samo jedna bačena baklja na teren za posledicu imati pet utakmica bez prisustva publike, dok navijači Zvezde i Partizana nekažnjeno koriste pirotehniku.

Pretili klanjemALBANCI UPLAŠILI FSSDolazak na meč s Partizanom najavile su i pristalice turskog Fenerbahčea, a huligani iz Prištine bili su najbučniji u pretnjama. „Povešćemo sa 2:0“, „Poklaćemo Srbe“, „Svi ćete proći kao Marko“ samo su neke od umobolnih poruka navijača s Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track