(VIDEO) PARTIZAN STAO U BLATU PAZARA: Crno-beli u meču punom incidenata osvojili samo bod
Foto: Zoran Šaponjić

Grobarima zabranjen ulazak u grad

(VIDEO) PARTIZAN STAO U BLATU PAZARA: Crno-beli u meču punom incidenata osvojili samo bod

Fudbal -
Utakmica je obilovala incidentnih situacijama, od petarde na grudima Nikolića, do isključenja trenera gostiju

NOVI PAZAR - Fudbaleri Novog Pazara i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u derbiju 14. kola Superlige Srbije.Partizan je poveo golom Danka Lazovića u četvrtom minutu, ali je bod Novom Pazaru doneo autogolom Branko Ilić u 78. minutu.Partizan ni četvrtu sezonu zaredom nije uspeo da zabeleži pobedu na vrućem gostovanju u Novom Pazaru i uoči poslednjeg kola jesenjeg dela sezone ima četiri boda više od drugoplasirane Crvene zvezde.Meč na veoma lošem terenu obežili su brojni incidenti domaćih navijača, koji su započeti već u 10. minutu pošto su petardom pogodili trenera Partizana Marka Nikolića, posle čega je usledio trominutni prekid.Nikolić je u nekoliko navrata vređan sa tribina, a u poslednjih 20 minuta dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji posle poništenog gola Vladimira Volkova zbog ofsajda.Iako je prvobitno Novi Pazar kažnjen zatvaranjem severnog dela stadiona, gde se nalaze najvatreniji navijači, klub je uložio žalbu i omogućio prisustvo pristalica, što je stvorilo velike tenzije na meču.Pristalice Novog Pazara u nekoliko navrata skandirale su "Ovo je Sandžak", "Ovo je Turska", "Mrzim Beograd", "Ubij grobara", ali i istakle tursku zastavu, koja je kasnije uklonjena. Uz to, su pogrdno vređali Vojislava Šešelja,Utakmica je proglašena visokog rizika, zbog čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo odluku da se igra bez prisustva gostujućih navijača zbog pojačanih tenzija nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, a imajući u vidu bliske veze Novopazaraca sa turskim klubovima.Uoči meča bile su prisutne pojačane policijske kontrole na prilazima gradu, ali i u samom centru, dok je postavljen punkt između Novog Pazara i Raške kako bi za svakoga, ukoliko se utvrdi da je navijač crno-belih, bio zabranjen ulazak u grad.Rezultati i strelci 14. kola:Jagodina - Radnički Kragujevac 2:1 (Martinović 9, Šušnjar 38 - Milovanović 69)Napredak - Donji Srem 3:1 (Božović 5, 71, N"Daje 80 - Stanisavljević 63)Radnički Niš - Mladost Lučani 2:2 (Đorđević 43, Marjanović 55. penal - Živadinović 5, Frajdej 69)Spartak - Rad 0:0Vojvodina - Čukarički 1:2 (Tumbasević 69 - Todovorić 45, Stojiljković 73)Borac - Voždovac 0:0Crvena zvezda - OFK Beograd 2:1 (Katai 2, Despotović 81 - Duronjić 73)Novi Pazar - Partizan 1:1 (Matos 78. - Lazović 5)Tabela: Partizan 35 boda, Crvena zvezda 31, Vojvodina 26, Čukarički 25, OFK Beograd 21, Novi Pazar 21, Jagodina 20, Mladost 18, Rad 16, itd.

NOVI PAZAR - PARTIZAN 1:1 (0:1)

Sudija: Vlado Glođović

Strelci: Branko Ilić 78. (autogol) - Danko Lazović 4.

Sastavi:Novi Pazar: Zečević, Živković, Stevanović, Mijić, Kecap, Oliveira, Rusmir, Vuković, Jevtović, Pavlović, Tintor.Partizan: Lukač, Petrović, Stanković, Ćirković, Ilić B, Marković, Živković, Drinčić, Ilić S, Lazović, Škuletić.

GOOOL!!! Partizan je poveo u Novom Pazaru golom Danka Lazovića već u 4. minutu. Korner za crno-bele izveo je Andrija Živković, Saša Marković je skrenuo loptu, ona je došla do Lazovića koji je sa svega dva metra glavom skrenuo u mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=kdBvdD5wom4

Novi Pazar je posle gola Partizana preuzeo inicijativu, stvorio nekoliko izglednih šansi. Matos je dva puta opasno pripretio, ali nije bilo opasnosti po Lukača.

Veliki skandal viđen je u 11. minutu. Navijači Novog Pazara sa zapadne tribine bacili su petardu ka treneru Partizana Marku Nikoliću, a ona mu je eksplodirala na grudima. Sudija Glođović je upozorio da će naložiti pražnjenje te tribine ukoliko se ponove incidenti sa te tribine.

http://www.youtube.com/watch?v=vySq7kzxNqo

Partizan je u 30. minutu mogao da duplira prednost. Petrović je posle prekida i povratne lopte šutirao, a neko je loptu skrenuo u korner. Posle kornera Petrović ponovo šutira, lopta dolazi do Stankovića koji šalje loptu ka golu, ali golman Zečević u poslednjem trenutku sprečava pogodak.

Do kraja poluremena nije bilo stopostotnih prilika na jednoj ili drugoj strani. Obe ekipe su u jednom trenutku tražile najstrožu kaznu, domaćin posle pada Matosa, gost posle pada Lazovića, ali u oba slučaja sudija Glođović je bio blizu događaja pa je odmahnuo rukom.

http://www.youtube.com/watch?v=UYlwmb9Gkc4

Partizan je propustio veliku priliku na početku drugog poluvremena da dođe do veće prednosti. Andrija Živković je izašao oči u oči sa golmanom Pazara Zlatkom Zečevićem, ali je čuvar mreže domaćeg tima izašao kao pobednik.

Škuletić je u dva navrata u ovom periodu imao priliku da zatrese mrežu rivala. Prvo je dobio dubinsku loptu i bio sam sa Tintorom, ali je fudbaler Pazara u poslednjem trenutku izbio loptu u korner.

U 65. minutu Škuletić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ona je na putu ka golu zakačila Jevtovića i skrenula pored stative u korner.

Matos je u 67. i 69. minutu dva puta šutirao ka golu Partizana, ali je Lukač jednom bio uspešan, a drugi put je lopta otišla pored gola.

Partizanu je u 73. minutu poništen pogodak. Marković je šutirao, Volkov skočio i glavom postigao pogodak, ali je sudija Glođović poništio gol. Nije jasno da li je u pitanju ofsajd ili prekršaj. Veliki protesti crno-belih, najžešći je u tome bio trener Marko Nikolić pa ga je sudija Glođović isključio.

GOOOL!!! Autogol Branka Ilića. Činilo se da je Oliveira de Matos postigao pogodak u 78. minutu. Prethodno je Kecap centrirao, Matos bio u duelu sa Brankom Ilićem, lopta se odbila od defanzivca Partizana i završila u mrežu Lukača.

http://www.youtube.com/watch?v=89v5TOjezOg

Novi Pazar je u 90. minutu ostao sa igračem manje pošto je Miloš Tintor zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja.

Utakmica je proglašena za meč visokog rizika, a navijačima Partizana je zabranjen dolazak u Novi Pazar. Policija u Novom Pazaru pojačala je kontrole na prilazima gradu kako bi u potpunosti bila sprovedena odluka da navijači Partizana ne mogu da prisustvuju današnjem derbiju sa domaćim superligašem. Policija je između Raške i Novog Pazara postavila punkt i zaustavlja svako vozilo iz smera Beograda. Kako je rečeno, svako za koga se utvrdi da je navijač crno-belih biće vraćen i neće mu se dozvoliti ulazak u grad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track