(VIDEO) JEZIVA TRAGEDIJA: Pretučeni navijač Deportiva dozivao za pomoć iz reke, niko mu nije pomogao
Foto: Printskrin

Strašno

(VIDEO) JEZIVA TRAGEDIJA: Pretučeni navijač Deportiva dozivao za pomoć iz reke, niko mu nije pomogao

Fudbal -
Tokom tuče navijači Atletika su bacili pristalicu gostiju Fransiska Havijera Romera Taboada (43) u reku Mansanares. On je bačen u reku pošto je u tuči sa navijačima Atletika zadobio teške povrede glave

MADRID - Španski mediji objavili su snimak na kome se vidi kako su navijači Atletika bacili u reku jednog pristalicu Deportiva koji je kasnije preminuo u bolnici.Pristalice dva kluba imale su u nedelju ujutro dogovorenu tuču uoči meča dva kluba u Madridu, koji je počeo u 12,00 časova. Tokom tuče navijači Atletika su bacili pristalicu gostiju Fransiska Havijera Romera Taboada (43) u reku Mansanares. On je bačen u reku pošto je u tuči sa navijačima Atletika zadobio teške povrede glave. Taboado, čiji je nadimak "Džimi", vapio je za pomoć iz reke i vikao: Pomozite, ali niko nije želeo da mu pomogne. On je kasnije izvučen iz reke, a potom je pretrpeo i srčani udar i hipotermiju zbog dugog boravka u hladnoj vodi. Lekari su u bolnici pokušali da ga reanimiraju, ali su samo mogli da konstatuju smrt.Utakmica je odigrana prema planu, a Atletiko je pobedio 2:0.Španski fudbalski klubovi treba da zatvore vrata ekstremnim navijačkim grupama, takozvanim "Ultrasima", kako bi se sprečile tragedije kakva je smrt navijača Deportiva. Španski list "El Pais" indirektno za tragični događaj okrivljuje klubove koji tolerišu ekstremne navijače, inače povezane sa krajnjim desničarskim krilom. "Fudbal je dugo okretao glavu na drugu stranu, a sada je suočen sa kancerom koji donese ekstremni navijači", napisao je Hose Samano u uvodniku madridskog lista. "Marka" podseća da ovo nije prvi smrtni slučaj povezan sa "ultrasima" Atletika. Kolumnista "El munda deportiva" Manuel Habois opisao je odnose među klubovima i "ultrasima" kao odnos porodice i neposlušnog deteta.

Fudbaleri Deportiva odali su danas minutom ćutanja poštu poginulom navijaču. Igrači Deportiva su prekinuli trening i napravili krug na centru terena kako bi odali počast nesrećnom navijaču. "Klub je minutom ćutanja odao poštu navijaču, u znak žaljenja i odbacivanja nasilja koje je dovelo do njegove smrti", saopštio je klub.

http://www.youtube.com/watch?v=LcRknSwCZmE
http://www.youtube.com/watch?v=A8B4_S_RRv8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track