LIVERPUL NA RASKRŠĆU: Pobeda ili propast!
Foto: Reuters

Sudbonosni meč za trenera

LIVERPUL NA RASKRŠĆU: Pobeda ili propast!

Fudbal -
Crveni večeras (20.45) na Enfildu moraju da savladaju Bazel ukoliko žele plasman u osminu finala i da Rodžers ostane na klupi

Petostruki šampion Evrope igra jednu od najgorih sezona u ovom veku, a od katastrofe i potpunog kraha deli ih večerašnji duel s Bazelom (20.45), u kome Liverpul mora da pobedi ako želi plasman među 16 najboljih klubova LŠ.Crveni su se u subotu opet obrukali pred svojim navijačima odigravši bez golova sa Sanderlendom, a očajna forma napadača Liverpula glavni je problem menadžera Brendana Rodžersa. Naime, Liverpul je na 10 mečeva na Enfildu ove sezone u Premijer ligi i Ligi šampiona postigao devet, a primio deset pogodaka, pa stručnjaku iz Severne Irske verovatno sledi otkaz ako ne pronađe recept za trijumf nad prvakom Švajcarske.Već ih otpisaliKoliko je situacija loša po engleski klub najbolje govore izjave evropskih stručnjaka, među kojima i trenera Reala Karla Anćelotija da je Bazel favorit za prolaz u osminu finala Lige šampiona. Ovakve izjave i atmosfera probudili su inat među crvenima.- Dobro je što nas otpisuju. To samo znači da nas se plaše i da nas niko ne bi voleo za rivala u narednoj fazi. Znam da u ekipi niko ne strepi od eliminacije. Treba da pobedimo Bazel pred prepunim Enfildom i to ćemo i uraditi - kaže Rodžers.

Džerard odlazi?Slično mišljenje ima i kapiten Stiven Džerard, čiji je eventualni odlazak s Enfilda posle dve decenije udarna tema u britanskim medijima.- Pred nama je najvažniji duel u sezoni i jedino o čemu razmišljam jeste kako da savladamo Bazel. Svestan sam da smo u teškoj situaciju, ali sudbina je i dalje u našim rukama, a u prošlosti smo pokazali da smo tada najjači - rekao je Džerard.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track