Najnovije vesti

FUDBAL PRED GAŠENJEM: Srpski klubovi dužni 100 miliona evra
Foto: D

Stvarno preterali

FUDBAL PRED GAŠENJEM: Srpski klubovi dužni 100 miliona evra

Fudbal
Dok država pokušava da uštedi svaki dinar, zaduženja svih ekipa Superlige rastu iz dana u dan

Dogorelo je. Srpski fudbalski klubovi duguju ravno 100 miliona evra. Dva su izlaza iz tog problema - hitna privatizacija ili gašenje sporta koji očigledno vode nesposobni ljudi.Čak i kad dođe do dugo čekane privatizacije, neizvesno je da li će iko biti zainteresovan da kupi neki tim iz Srbije. Zbog toga je ipak možda bolje rešenje gašenje svih onih koji ne posluju po pravnim aktima države. A takvih je mnogo.

Ukazao na problem, ali ne i na ličnu odgovornost... Tomislav Karadžić
Ukazao na problem, ali ne i na ličnu odgovornost... Tomislav Karadžić

Polovini klubova Superlige blokirani su računu zbog milionskih dugova, porez plaćaju „svake prestupne“, duguju bankama, preduzećima, fizičkim licima, Fudbalskom savezu Srbije, igračima, trenerima, zaposlenima. Da skratimo, dužni su i bogu i narodu.- Stanje u srpskom fudbalu je dramatično. Blokirano je 50 odsto klubova, mnogima preti stečaj, ne sećam se da je bilo teže - izjavio je pre dva dana Tomislav Karadžić, prvi čovek upravo tog fudbala.O ličnoj odgovornosti ni reč. Bitno je da FSS posluje odlično, a to što klubovi katastrofalno stoje, izgleda da nije njihov resor.

Kazniti odgovorneSMEDEREVO I HAJDUK OŠTETILI DRŽAVU!Dug Crvene zvezde prešao je granicu od 50 miliona evra, na drugoj strani Topčiderskog brda kriju tačan iznos duga ko zmija noge. Saznajemo, crno-beli su zaduženi više od 15 miliona. Iz Vojvodine su sredinom godine saopštili da duguju 4,7 miliona evra, a odnedavno su dobili i novu blokadu računa na iznos od skoro dva i po miliona. Radnički duguje sedmocifreni iznos u evrima, baš kao i OFK Beograd, dok im je za petama Sloboda.Smederevo je oštetilo državu za više od dva i po miliona evra, Hajduk iz Kule takođe je imao milionsko poresko dugovanje. Ova dva kluba su ugašena. Mogli bi ljudi koji su odgovorni za to da odu „malo“ iza rešetaka.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...