LEGENDE PODRŽALE: Rajko Mitić je zaslužio da se Marakana zove po njemu
Foto: Damir Dervisagic

Džajić i Valok podržali ideju o promeni imena stadiona

LEGENDE PODRŽALE: Rajko Mitić je zaslužio da se Marakana zove po njemu

Fudbal -
Mitićev učenik i njegov veliki rival iz Partizana prisetili se dana provedenih s prvom Zvezdinom zvezdom

Imenovanje stadiona Crvene zvezde po legendi kluba Rajku Mitiću naišlo je na pozitivne komentare u javnosti. Njegov najbolji učenik Dragan Džajić i savremenik Marko Valok imaju samo reči hvale o čoveku koji je bio sinonim za skromnost i ljudskost, kako na terenu tako i u životu.- Rajka poznajem od mojih prvih dana u Crvenoj zvezdi. Bio je izuzetan čovek, omiljen u narodu. Uvek smo se dobro slagali, a njegovo mišljenje sam uvažavao. Izgradili smo jedan lep odnos. I kasnije, kad sam postao funkcioner u klubu, bio sam srećan kada on dođe u posetu. Uvek se interesovao za igrače koje dovodimo, raspitivao se, davao svoje mišljenje. Njegove primedbe uvek su bile na mestu - prisetio se Džajić.

S Rajkom obeležio jednu epohu derbija... Marko Valok
S Rajkom obeležio jednu epohu derbija... Marko Valok

Legenda Partizana Marko Valok uz pokojnog Stjepana Bobeka bio je veliki rival, ali i prijatelj Rajka Mitića.- Lepo je što se Zvezda na divan način odužila Rajku. Susreti između Partizana i Zvezde bili su vrhunski. Na terenu je prštalo, ali bez nesportskih duela. Posle utakmice potvrđivali smo naše prijateljstvo. Družili smo se i ugledali na Rajka i Bobeka. Njih dvojica su deset godina predvodili Zvezdu i Partizan. Bili su to lepi dani, a ne kao danas. Sećam se jednom, kad smo dobili u Kupu, Rajko nam je prišao i rekao nam: „Šta ste toliko zapeli!“ Smejali smo se i mi i zvezdaši - rekao je Valok i dodao:- S Bobekom sam bio na turneji po Brazilu, Argentini i Urugvaju sa Crvenom zvezdom. I Rajko je išao s nama. Crvena zvezda mi je bila omiljena, kao i moj Partizan. I danas kad odem na Zvezdin stadion toplo me dočekaju.

Rajko Mitić
Rajko Mitić

DžajaBIO JE SJAJAN SELEKTORDragan Džajić se prisetio i vremena kad mu je Rajko Mitić bio selektor:- Rajko Mitić bio mi je i selektor na EP 1968. godine, kad smo izgubili od Italije u finalu. Već je ispričana priča kako je sudio Dinst. Dočekani smo kao heroji u Beogradu, a Rajko kao selektor i Branko Stanković kao trener imali su velike zasluge za taj uspeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track