OŠTRA KAZNA ZA TRENERA PARTIZANA: Nikolić suspendovan na 3 meseca i plaća 300.000 dinara
Foto: Zoran Šaponjić Kurir

Odluka Disciplinske komisije FSS

OŠTRA KAZNA ZA TRENERA PARTIZANA: Nikolić suspendovan na 3 meseca i plaća 300.000 dinara

Fudbal -
Disciplinska komisija FSS odlučila je da Novi Pazar kazni odigravanjem tri utakmice kao domaćina bez prisustva navijača, kao i novčanom kaznom u iznosu od milion dinara

BEOGRAD - Disciplinska komisija FS Srbije kaznila je trenera Partizana Marka Nikolića zabranom vođenja tima na tri meseca i novčano sa 300.000 dinara zbog nesportskog ponašanja na utakmici 14. kola Superlige Srbije sa Novim Pazarom.Utakmica između Novog Pazara i Partizana odigrana je 30. novembra, a završena je bez pobednika, 1:1. U saopštenju FSS navodi se da je Disciplinska komisija donela sledeće odluke."FK Novi Pazar se kažnjava odigravanja tri utakmice kao domaćin bez prisustva navijača, kao i novčanom kaznom u iznosu od milion dinara zbog slabe organizacije utakmice sa Partizanom.Trener Partizana Marko Nikolić je zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Novim Pazarom kažnjen zabranom vođenja tima crno-belih u periodu od tri meseca na svim javnim utakmicama i novčanom kaznom od 300.000 dinara", dodaje se u saopštenju FSS.Kazna Nikoliću počela je da teče od 11. decembra, a on će moći da vodi Partizan tek 12. marta naredne godine. Nikolić neće moći da vodi Partizan u prve četiri utakmice prolećnog dela prvenstva i to protiv Voždovca i Radničkog iz Niša kod kuće, Donjeg Srema u gostima i Rada kod kuće.Prolećni deo sezone u Superligi Srbije počinje 21. februara naredne godine.U obrazloženju donesenih odluka predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović je izjavio:"U slučaju Novog Pazara reč je o novom u nizu prekršaja i izrečena disciplinska mera je kumulativna za sve prethodne. Podsećam, Novopazarci su bili kažnjeni sa dve utakmice igranja kod kuće sa zatvorenom severnom tribinom, izricane su im uslovne disciplinske mere, druge različite kazne, uključujući i novčane, tako da smo sve to uzeli u obzir prilikom izricanja današnje odluke. Na meču protiv Partizana ustanovljena je slaba organizacija susreta, nedolično ponašanje navijača domaćeg kluba i ubacivanje raznih sredstava u teren, od kojih je jedna petarda pogodila u glavu trenera Partizana Nikolića. S druge strane, Nikolić je takođe u tekućem delu šampionata često ponavljao prekršaje i zbog toga je kažnjavan. Poslednja uslovna kazna mu je upravo istekla, pa je ka njemu odlučivano kao prema nekome ko je ponavljao greške. Kazna treneru Nikoliću počinje da teče od momenta izricanja mere suspenzije, znači od 11. decembra 2014. godine".U nastavku rada današnje sednice Disciplinske komisije FSS razmatrano je o konačnim situacijama vezanim za odluke koje se odnose na izmirenje finansijskih obaveza na relaciji klub-klub, klub-igrač, klub-trener, klub-službena lica, kao i odluka Disciplinske komisije o izrečenim novčanim kaznama.

Disciplinska komisija FSS zabranila je zbog neizmirenih dugovanja registraciju novih igrača za 16 klubova Super lige i Prve lige Srbije, među kojima su Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina. Kako se navodi na sajtu FSS, Disciplinska komisija razmatrala je situacije vezane za odluke koje se odnose na izmirenje finansijskih obaveza klubova i odlučila da zabrani transfere superligašima Partizanu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Jagodini, Radu, Borcu, Novom Pazaru, Radničkom iz Niša, Radničkom iz Kragujevca, Donjem Sremu i OFK Beogradu. Partizan je kažnjen zbog postupaka koji su pokrenuli Čukarički i bivši fudbaler Partizana Nikola Aksentijević, u ukupnom iznosu od 36.878 evra. Crvena zvezda kažnjena je zbog postupaka koje su pokrenuli Jagodina i fudbaleri Duško Tošić, Dragan Mladenović, Miloš Vesić, Ljuba Nenadić, Marko Vešović, Bojan Pavlović, Aleksandar Jevtić, Stevan Reljić, Uroš Ćosić i Srđan Mijailović, u ukupnom iznosu od 310.821,72 evra, 13.500 dolara i 5.660.000 dinara. Vojvodina je kažnjena zbog postupaka u iznosu od 45.800 evra, a Jagodina zbog sume od 8.000 evra i 679.400 dinara. Rad neće moći da registruje igrače zbog postupaka u iznosu od 50.050 evra i 1.460.000 evra, Borac zbog sume od 17.987,50 evra i 13.900 dinara, a Novi Pazar zbog postupaka u iznosu od 10.830 evra i 932.500 dinara. Radnički iz Niša moraće da plati 18.410,42 evra, kragujevački Radnički zbog 56.411 evra i 2.420.000 dinara. Donji Srem kažnjen je zbog dugovanja od 420.000 evra, a OFK Beograd zbog iznosa od 25.203,72 evra. Zbog neizmirenih dugovanja kažnjeni su i klubovi iz Prve lige Srbije: BSK, Sloboda, Metalac, Inđija i Radnik. Kako se navodi u saopštenju, zabrana registracije igrača se ne odnosi na mogućnost transfera u druge klubove, odnosno na mogućnost da klubovi obezbede sredstva za izmirenje finansijskih obaveza. Disciplinska komisija FSS "veruje da je klubovima sada potpuno jasna situacija" pred početak prelaznog roka i apelovala je da u što kraćem roku ili izmire finansijske obaveze prema poveriocima ili da, ako postoji mogućnost, sklope sporazum vezan za način izmirenja obaveza, kako bi se zabrana ukinula i kako bi mogli da registruju nove igrače u zimskom prelaznom roku, koji počinje 19. januara sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track