LJAJIĆ NAJAVIO KAMERE NA STADIONU: Ne može ceo Pazar da ispašta zbog jednog idiota
Foto: Beta

Problemi sa navijačima

LJAJIĆ NAJAVIO KAMERE NA STADIONU: Ne može ceo Pazar da ispašta zbog jednog idiota

Fudbal -
Trener Partizana Marko Nikolić pogođen je nedavno petardom u Novom Pazaru za vreme utakmice i klub je kažnjen sa tri utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu

NOVI PAZAR - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić najavio je da će vlasti u Novom Pazaru pod hitno rešiti problem sa navijačima i poručio da ne sme ceo grad da ispašta zbog jednog idiota koji baci petardu na protivničkog trenera.

Trener Partizana Marko Nikolić pogođen je nedavno petardom u Novom Pazaru za vreme utakmice i klub je kažnjen sa tri utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu.

"Do sada smo 12 utakmica igrali bez publike, sad ćemo još tri, sve zbog jednog idiota za koga svi znamo ko je, zna i policija i i ništa ne uradi. Zato ćemo na stadionu da instaliramo više od 20 kamera, u svakom trenutku će se znati ko je napravio neki incident i pošto policija neće ništa da radi dobiće gotove snimke. Neko nam oduzima pravo da igramo Evropu, jer je došao na stadion da leči svoje frustracije. To više ne možemo da dozvolimo idiotima, zbog onih sedam-osam hiljada vernih navijača", izjavio je Ljajić na svečanosti povodom izbora najboljih sportista Novog Pazara u 2014. godini.

Ljajić je najavio nova ulaganju u sport, posebno u infrastrkuturu.

"Novi Pazar poseduje veliki sportski potencijal, do sad je bio neaktivan, često i mrtav, prepoznali smo ga i želimo da bude i ostvaren. Naš cilj je da ulažemo u profesionalni sport i afirmišemo školski i rekreativni sport. Nekada je važilo pravilo da je važno ucecstvovati, dok se nije toliko novca ulagalo, a mi sada promovisemo novo, da je važno ucecstvovati i pobediti. Rezultat je jedino merilo, a naš cilj je da Novi Pazar u fudbalu i odbojci bude deo velike četvorke, uz Zvezdu, Partizan i Vojvodinu. Verujem da je to moguće, želimo da se u Pazaru igraju igraju međunarodne utakmice, ne možemo da kažemo da ćemo to sigurno ove sezone ostvariti, ali to će biti naš cilj, sve dok ga ne ostvarimo", poručio je Ljajić.

Takođe, Ljajić je dodao da se planira ulaganje u košarku i rekao da je o tome već razgovarao sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom.

Konkretno, on je za 9. januar najavio početak izgradnje Atletskog stadiona, jedinog u zemlji uz Sremsku Mitrovicu, koji će biti zavtršen do septembra, uz obezbeđena sredstva od Ministarstva sporta.

Potom, gradiće se južna tribina na fudbalskom stadionu, menjaće se travnata podloga, renoviraće se Sportski centar, gradiće se tereni u Šutenovcu itd.

Inače, najbolji sportisti Novog Pazara za 2014. godinu su attletičar Jasmin Ljajić i kik-bokserka Ajla Lukač. Najbolji kolektiv je Odbojkaški klub Novi Pazar Junior, a sportski radnik godine je Stanko Vukićević iz fudbalskog kluba Ras.

Fudbalski klub Novi Pazar nagrađen je kao sportski brend grada, dok su Amir Beširović, Abdulah Abdulahu, Musalib Crnišanin (sva trojica posthumno) i Muharem Mekić dobili nagradu za životno delo "Abdulah Duce Gegić".

Najbolji mladi sportisti, sportske nade, su fudbaler Armin Đerlek i atletičarka Lidija Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track