POTRESI NA NOU KAMPU: Barselona otpustila Zubizaretu, otišao i Pujol

Katalonci u problemu

POTRESI NA NOU KAMPU: Barselona otpustila Zubizaretu, otišao i Pujol

Fudbal -
Legendarni golman Katalonaca i nacionalne reprezentacije Španije imao je ugovor do 2016. godine

MADRID - Španski fudbalski velikan Baraselona objavio je danas da je raskinuo saradnju sa sportskim direktorom kluba Andonijem Zubizaretom.

Legendarni golman Katalonaca i nacionalne reprezentacije Španije imao je ugovor do 2016. godine.

"Predsednik kluba Đozep Bartomeu odlučio je danas da raskine ugovor sa Zubizaretom. Zahvalni smo Zubizareti za doprinos, predanost u radu i profesionalnost koje je pokazao u poslednje četiri godine", navodi se u saoopštenju Barselone.

Dosadašnji sportski direktor kluba bio je na meti kritika u poslednje vreme nakon problematičnih transfera, pa je FIFA izrekla Barseloni jednogodušnju zabranu angažovanja pojačanja zbog kršenja pravila prilikom dovođenja mladih igrača.

Odluka o prekidu saradnje sa Zubizaretom došla je dan posle šokantnog prvenstvenog poraza u gostima protiv Sosijedada (1:0), nakon kojeg Katalonci sa utakmicom više na tabeli Primere i dalje zaostaju bod za vodećim Realom iz Madrida.

Španski mediji tvrde da bi funkciju sportskog direktora Barselone mogao da preuzme bivši istaknutu prvotimac Karles Pujol, međutim bivši kapiten kluba se u kasnim popodnevnim satima oglasio na Fejsbuku i rekao da napušta klub, odnosno poziciju direktora u fudbalskom sektoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track